BMW M340i , najjača serija 3 do sada

BMW M340i u sedan varijanti će biti najjača serija 3 koju je BMW pravio do sada. Ili što kažu "ikada" bukvalno nesretno prevodeći sa engleskog jezika. Pogon će biti na zadnje ili na sve točkove, a 3,0 litarski turbo redni šestcilindraš će sa ...

... 387 konja omogućiti automobilu da se do 100 km/h katapultira u ne više od 4,4 sekunde (4,35), što je za oko pola sekunde bolji rezultat od modela 340i xDrive.

Transmisija je osambrzinska, kako se dalo pretpostaviti, tu je i Launch Control. M nadgradnja podrazumijeva i elektronski kontrolisan zaključavajući diferencijal, koji dolazi nazad, ali i naprijed ako se radi o modelu sa svim točkovima kao pogonskim. Pa su i kočnice u skladu sa M Sport nadgradnjom, kliješta sa četiri klipa naprijed (pozadi sa jednim klipom). Ako kada dođe do bh novinara, iste će mu biti spaljene baš kao i Infinitiju Q60 na Jahorini u maju. To je kada se umislite da ste vozač. Ogibvljenje je prilagodljivo, ... aktivno prilagodljivo u stvari. 

Odnos mase na prednju i zadnju osovinu, kao i kod drugih iz serije 3 jeste 50:50 posto. Trag točkova kod ovoga je širi, dakle stabilniji je, a i sama šasija je kruća na uvijanje po uzdužnoj osi, i to za čak 25 posto u odnosu na prethodnu generaciju. Masa mu je manja oko 50 kilograma. 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward