Nova Kia ProCeed (2019.m.g.)

Novi Kia ProCeed, koji je danas predstavljen, udružuje atraktivan dizajn s prostranošću i svestranošću tourera u 5-vratnoj izvedbi karoserije shooting brake. ProCeed će šira javnost upoznati na skorom salonu automobila u Parizu, dok prodaja kreće početkom 2019. godine.


Pravi Evropljanin: dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “ProCeed je vozilo koje predstavlja sve ono što Kia utjelovljava. Prekrasan shooting brake dizajn vozačima pruža nenadmašnu kombinaciju dizajna, prostranosti i svestranosti te predstavlja jedinstvenu ponudu u razredu srednje velikih porodičnih vozila. ProCeed, koji je bio razvijen na evropskim cestama i za evropske vozače, nudi angažiranu vožnju. Napravljen je u Evropi, po najvišim proizvodnim standardima, a vlasnicima nudi bezbrižnost Kijine revolucionarne 7-godišnje fabričke garancije (do 150.000 km).”Novi ProCeed, koji nosi ime 3-vratnog kupea pro_cee’d 2. generacije, dizajniran je, razvijen i konstruisan u Evropi. Radi se o proizvodu Kijinih dizajnerskih, tehničkih i R&D odjeljenja u Frankfurtu, a proizvoditi će ga u fabrici u Slovačkoj. Tamo će ga proizvoditi pored Ceeda i Ceeda Sportswagon, koje su nedavno predstavili i uskoro ih očekujemo u prodaji.

Kia ProCeed kao kombinacija odvažnog dizajna i tehnologije predstavlja najsportskijeg člana porodice Ceed, a biće raspoloživ samo u izvedbama GT Line i GT.

Herrera je rekao: “ProCeed će kao dio raširene porodice Ceed igrati važnu ulogu u Kijinom stabilnom rastu u Evropi. Od 2006. je u Evropi prodatih više od 1,3 miliona primjeraka modela Ceed, što znači da se radi o jednom od naših najprodavanijih modela pored Sportaga. ProCeed povećava privlačnost Ceeda.”

Proizvodnja izvedbe ProCeed shooting brake kreće u novembru, dok sama prodaja počinje početkom 2019. godine. Kao i svi ostali modeli i ProCeed pruža Kijino obećanje o kvalitetu, koje potvrđuje revolucionarna – i još uvijek najduža u Evropi – garancija, koja traje 7 godina (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara) i važi za cijelo vozilo.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details