Memminger Roadster 2.7

Nebrojeno puta smo se uvjerili da je ljepota u jednostavnosti. Bez viška detalja, ako su beskorisni i nemaju funkciju. Ovo je Memminger Roadster 2.7 i na bazi je, kao što vidite Volkswagenove bube, najlegendarnijeg od svih automobila današnjice.

Inače Memminger je kompanija koja postoji od kasnih 70-ih godina prošlog vijeka, a počeli su kao kompanija koja se bavi čeličnim konstrukcijama. Pred kraj prošlog vijeka restaurirali su svoju prvu Bubu. A ovo je nešto za ša tvrde kako bi moderna Buba trebala da izgleda. Pogon je od 2,7 litarskog, ZRAKOM hlađenog bokser motora. Najveća snaga mu je 210 KS. Mjenjač je petostepeni i ručni je, a sama konstrukcija je napravljena od cjevastih čeličnih profila. 

Mene lično sjedišta podsjećaju na ona iz starijih 911-ki, a pogledaje obloge na vratima unutra. U stvari nema ih, kako bi sve dobilo na atraktivnosti unutra. 

Ono što su trebali uraditi jeste napraviti automobil na pogone električnom energijom. Ovako mi ne izlazi iz glave kako će se hladiti motor od skoro 3 litra zrakom na nekim kraćim gradskim relacijama. 

Mega-Käfer von Memminger
Mega-Käfer von Memminger

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward