Clio R.S. 18

Renaulti, skoro svi, izgledaju kao da ih dizajniraju djeca u trećem razredu osnovne škole. Nikako, ja lično, ne mogu da svarim onaj dizajn (sem novog modela Espace, koji, kao i uvijek, kao da je 10 godina ispred - link ovdje).

E takav mi je u dobroj mjeri i standardni obično, rekao bih, narodni Clio. I Megane. Capture i Kadjar su mi kičasti. Govorim u svoje ime i nemojte mi uzimati za zlo. Poštujem i one oko sebe kojima se sviđaju.

Jer, izgled je stvar ukusa!

Renault se u Bosni i Hercegovini, pa koliko znam u okruženju, dobro prodaje, dakle sve je to prihvaćeno. Dalje, RS modeli Renaulta su, ukratko, vrhunski, i pod tim mislim na ponašanje na cesti. Može neko imati i više snage, ali snaga je samo jedan od elemenata da bi automobil bio zabavan. 

Ovo je posebno izdanje Clia RS. I kako bih ga najbolje opisao upotrijebit ću računarski izraz. Zamislite standardni Clio 220 EDC Trophy i dodate temu ili skin Renault bolida Formule 1, i dobijete Renault R.S. 18. Motor je 1,6 litarski sa 220 KS najveće snage i 280 Nm obrtnog momenta (u overboost režimu). Nije puno, ali nije ni malo. Ali ako se sjetimo koncepta R.S. 16 onda je malo, jer je konceptni imao 2.0 litarski benzinac sa 275 KS.

Automobil je niži i ima krući ovjes.

2018 - Renault CLIO R.S. 18

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward