Porsche Panamera Sport Turismo Wagon

VIDEO / Neki dan sam napisao da je serija 5 u Touring varijanti od bavarskog proizvođača najbolji porodični ...

... automobil. Sad ću blago dopuniti mišljenje, OVO sa slika je ono što bih ja proglasio najpoželjnijim za porodicu. Nije me briga što je premium. Pitajte djecu bi li radije u ovome sjedili pozadi ili u nečem drugo. 

Porsche Panamera karavan, najirovije kazano ili umotano Porsche Panamera Sport Turismo Wagon, što i nije kamufliranje, jer ima i sporta i turizma. Mogli bi je pokazati u Ženevi za koji dan, a evo kako sve to izgleda. Panamera, moćna kakva jest, sada je još moćnija. Volim karavane, smatram ih upotrebljivim, ali i da mogu biti i ljepši od svoje sedan ili hatch verzije od koje su nastali. 

Prtljažnik je veći u odnosu na sedan, logično zar ne,... a zapremina prtljažnika može biti 1.387 litara (520 litara bez preklopljene klupe, a hibrid 425 litara). Ispod haube su i V6 od 330 KS, i uparen sa elektromotornom snagom što je zbirno 465-466 KS KS i ima i onaj V8 od 550-ak konja. bit će i sa četiri pogonska točka. Najstartniji do 100-ke dođe u 3,4 sekunde. U stvari postojat će konkretno, pet verzija i to: Panamera 4, 4S, 4S Diesel, 4 E-Hybrid i Turbo.

Pozati će imati spojler promjenjive geometrije, što mislim da je prvi put da je neko to uradio na "wagon" obliku karoserije!

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward