Najbolje u segmentu: BMW serija 5 Touring (2017)

Audi A6 Avant mi je bio, lično, nešto savršeno za porodicu. To posmatram kao automobil u kojem će se mušakarac osjećati ...

... kao muško, a supruga ... isto kao muško! Može u trgovinu, školu, trening, a djeca imaju prostora da mahnitaju i sigurna su. Prtljažnik može apsorbovati i mašinu za posuđe pored svih stvari koje trebaju i mogle bi trebati. Od ovog momenta mijenjam mišljenje, ne radi par donjih rečenica, nego radi PR-a iz BMW-a o ovom vozilu. Dakle od sada najboljim u segmentu smatram BMW serija 5 Touring. E-klasa jeste OK, i više nego OK, samo mislim da je ovo bolja pojava na cesti. provjerite na način da date svojem (ili tuđem) klincu fotku jednog i drugog automobila i pitajte ga šta bi radije. I sve vam je jasno!

CLAR platforma koja je dijelom od aluminija, dakle masa je smanjena oko 100-ak kilograma u odnosu na prethodnika. Nije samo to aluminijum, i karoserija je. prije par godina, stavljam onu magnetnu naljepnicu na novu peticu na vrata, ona samo padne na tlo. Aluminijum je i tada bio zastupljen. A aluminijum pored smanjenja mase znači i "korozija, zdraaavoooo". Prtljažnik do pokrova ima zapreminu 570 litara, ali ovo je karavan pa je i ono iznad jako važno. Lagano će to otići i do 700 litara. Ako oborite zadnju klupu onda je tu 1,7 kubnih metara prostora. Kao omanji kamionet. Zahvaljujući smanjenju mase, i zadržavanju čvrstine automobila, opterećenje se povećalo za 120 kg, ono najveće dopušteno, pa je sada oko 720-730 kg (zavisi od modela). 

Dole imate tri videa, pa pogledajte. Da ne pišem sada šta je sve što kupac uživa ako kupi ovaj automobil.

Motori, pa eto, od 251,4 KS (ne šalim se, oni zaokruže na 252KS), pa ide onaj od 340KS (3,0 šest cilindara u nizu), pa tu je i osambrzinski mjenjač. A dizela ima od 190 KS, pa od 265 (3,0 litarski šest cilindraš). BMW će vam isporučiti i ogibljenje koje se spusti za 10ak milimetara, a dolazi od M divizije. Možete dobiti i Adaprive Dryve sistem. Pa Integral Active Steering (dostupan i za xDrive modele od ovog modela).

Premijera u Ženevi!

I na kraju, primam dobrovolje uplate na moj pay-pal dok ne dosegnem sumu za ovoga što je osnovni model sa prvim dizelom, a AMS ću zauzvrat održavati još 20 godina!POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details