Ford Mustang (2018. m.g.)

I radi ovih automobila pomalo mi je žao što u Bosni i Hercegovini nemamo predstavnika Forda. Dakle ....

.... Gdje kupiti Ford u Bosni i Hercegovini? Kod uvoznika polovnih vozila. Ovo je Ford Mustang za 2018. modelsku godinu, i njegove dvije zvijezde na EuroNCAP testu nisu mjerilo kvalitete, više su mjerilo nakaradnog sistema ocjenjivanja i sistema koji djeluju kao neka preventiva. Dakle, moje mišljenje je da ste sigurniji u direktnom sudaru sa bilo kojim Renaultom koji ima pet zvjezdica, od putnika u Renaultu. 

Da imam novac Bila Gatesa, ili novac koji pojedinid ileri uplaćuju račune na račune pojedinih automobilskih medija čiji je rang ravan rangu djeteta iz Osnovne Škole u Harareu, vjerujte mogli bi i tada obaviti takav test. No tržište automobila u Bosni i Hercegovini ne može biti drugačije od ljudi koji vode državu, koji vode automobilske kuće, i marketing stručnjaka kojima je uzor reklama "dogodilo se čudo! od prije rata!

Lista opcija kod modela za 2018. modelsku godinu uključuje i 10-brzinski mjenjač! Ima i novih boja karoserije, a i desetak novih felga. Pokazat će ga premijerno na NAIAS u Detroitu. Inače Mustang se danas prodaje u 148 država, među kojima nema Bosne i Hercegovine, i konačno je postao i svjetski dostupan. Pored komunističkog V6 motora, koji misle da će se preferirati u Evropi, nude i 5,0 litarski V8. Nove su brizgaljke za gorivo, a to nije sve jer stepen kompresije nije više 11:1 nego 12:1. Dakle gorivo je bolje iskorišteno.

Nije ostao isti ni ručni šest-brzinski mjenjač, jer je dobio dvostepeni zamajac, a i dvije lamele kvačila. 

Performance package uključuje MagneRide ovjes, što znali onaj sa magnetima. Unutra je 12 inčni ekran, ali kao opcija. Volan se grje (bolja opcija od zagrijavanja sjedišta, ako mene pitate), a ima i sigurnosni Pre-Collision Asistant, što će mu osigurati još zvjezdicu na Euro NCAP testu. Ima unutra i novih materijala, a nov je i ispušni sistem. Nova maska, novi otvori za zrak dat će nešto ljepši izgled.

Ako ste gledali prvu epizodu The grand Tour-a, vidjeli ste u šta su prvo sjeli Jeremy, Richard i James u SAD-u. Nije to tek tako niti slučajno!

 

http://www.ford.com/cars/mustang/2018/

 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward