Nema nasljednika Mazde RX

Jedne prilike raspravljao sam sa osobom koja nikada nije imala niti jedan predmet u školi koji se tiče mehanike, o prednostima ...

... i manama Wankel motora, i zašto ja mislim da ga Mazda više neće nuditi na tržištu. Bar dok ne riješi problem zaptivanja rotacionog klipa sa komorom, ali i ispunjenja propisa o ispuhu nakon toga. Danas je to nemoguće, a argument druge strane je bio ... nije ga bilo! Jednostavno rečenica "ne bi ga Mazda nikada pravila da nije dobar" i "valjda zna Mazda šta radi". Evo izgleda i da zna, jer Masamichi Kogao, šef Mazde je saopštio da Mazda nema planove praviti nasljednika Mazde RX, modela kojeg je pokretao upravo Wankel motor. Kako kaže radije će se posvetiti Skyactiv tehnologijama. 

Priznajte da ste o nekoj temi za koju imate pozadine da ste dovoljno kompetentni za komentarisati, ponekada raspravljali sa potpunom analfabetom za predmet rasprave, dok niste rekli "što mi ovo treba". No u Bosni i Hercegovini je svakako svatko ekspert za sve, doslovno. Mali je korak dok se i diplome za hirurga na privatnim fakultetima ne počnu dobijati na način "samo ti upuši i uplati". A onaj sugovornik sa početka priče možda upravo sada ima na testu Mazdu6!


Few years ago, I discuss subject "Wankel engine" to person, so called journalist, favorited by Mazda in Bosnia Herzegovina, which knowledge about engines is like my knowledge about surgery (I know noting). He said that, Mazda would never made Wankel if it is not great solution, and he claim Wankel is available today, and it could be better than any other engine. Ridicilous, and CEO of Mazda confirm that RX will have not successor. The period! And avoid people who thniks they are expert for any subject you mention, and they are not aware their knowledgless!

 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward