Tesla Model S P85D

Tesla je konačno pokazao "misteriozni" model sa oznakom D, kako je najavljivao Elon Musk na svojem twitter profilu. ...

... Čovjek je živi primjer da se može postati milijarder sa svojom pameću i vizijom. Ko ima jedno ili oboje ovoga. I živi u normalnoj zemlji, koliko toliko normalnoj. 

Radi se o Tesli Model S sa oznakom P85D, i ono najznačajnije je da je Model S sada sa pogonom na sve točkove. Po jedan elektromotor pokreće svaki par točkova, a najveća snaga je 700 KS. Negdje ćete pročitati i da je najveća snaga 691 KS, što je NETAČNO.

Evo primjer:

To na ovim prostorima pišu oni koji se bave ovim pozivom kako bi mogli dobiti kakav auto i 100 maraka goriva da provozaju, znaju stisnuti gas na pravcu pa voziti 150 na sat. Jadno je to, a još jadnija je i njihova čitanost, jer ipak vi sa druge strane se ipak inteligentni i znate dovoljno da prepoznate ovakve šupljake. 

Vratimo se Tesli.

Najveći obrtni moment je 931 Nm. 

Pored pogona, karakteriše ga i novi sistem za pomoć koji uključuje i automatsko upravljanje vozilom kod parkiranja. A i sam pogon je zanimljiv, jer je snaga asimetrično raspoređenja. Prednji par točkovapokreće elektromotor snage 165kW (oko 224 KS), a za zadnji par točkova je nadležan motor od 350 kW (476KS). Sama činjenica da se radi o elektromotorim aznači da je najveći obrtni moment raspoloživ odmah od samog početk aokretanja elektromotora. 

Automobil do 100km/h ubrza za 3,2 sekunde što je 1,2 sekunde bolje od Modela S sa dva pogonska točka. ovo bi moglo još bolje., da automobil nije morao biti i teži, pa mu je masa sada veća 132kg (2.239kg). Smanjena je i autonomija sa jednim punjenjem baterija, pa se umjesto 458 kilometara sada operiše sa 442 kilometra, što je praktično zanemarljiv pad. 

Cijena: 120.000 američkih dolara. 

I da, pogrešno ga je zvati Model D, jer on to nije!

http://www.teslamotors.com/blog/dual-motor-model-s-and-autopilot

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details