• Priča
  • Parent Category: AMS
  • Objava

LAMBORGHINI COUNTACH QV DOWNDRAFT COUPE IZ 1985.

Za one koji nisu imali iskustva sa Countachom, jako je neudoban, pa i tijesan. Ovaj na slikama je jako rijedak, tražen je među kolekcionarima, napravljeno je 544 komada, a pokreće ga 5,0 litarski V12 sa 455 konjskih snaga. ...

... Skraćeno ga zovu i "DD" (od DownDraft), i postoje varijante za evropsko ali i američko tržište. Odlikuje ga, u stvari razlikuje od ostalih, to što ima šest Weber karburatora, dakle za svaki par cilindara po jedan. Ovaj na fotkama je korišten za medijske događaje, on je i na brošuarama sa sajma automobila u Ženevi godine 1985. Ima i Ansa Sports ispušni sistem, na felgama je Pirelli P7. Držan je u muzeju u New Orleansu preko deset godina, a prešao je 15-ak hiljada kilometara.

Treba li reći da je radi američkih osiguranja, svi ovi skupi automobili, imaju one rugobne odbojnike naprijed i nazad, koje i danas imaju Bugatti modeli što im ubija izgled, vizualni doživljaj, više podsjećaju na John Deer traktore sa takvim odbojnicima. Imali su i ovi, ali su ih vlasnici odmah skidali po uvozu automobila u SAD. Ako baš želite da vidite kako izgledaju odbojnici kliknite ovdje!

Doplata za audio sistem, u vrijeme kada se prodavao, bila je 7.500,00 američkih dolara! 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details