Održan Turistički Off-Road Reli - Sarajevo 2023.

U cilju promocije ruralnog i eko turizma, te prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine koje se nalaze u okolini Sarajeva, od 15. do 19. septembra je održan Turistički Off-Road Reli - Sarajevo 2023.

Programom ovog Relija obuhvaćeno je nekoliko atraktivnih lokacija u okolini Sarajeva, te planine Trebević, Bjelašnica, Igman, Visočica i Treskavica.

Nakon okupljanja i prijave učesnika na Ilidži, te upoznavanja sa predviđenim aktivnostima upriličen je defile vozila kroz grad do Vijećnice i obilazak Baščaršije, a potom i odlazak na Trebević, druženje i večera.

Slijedećeg dana karavan vozila uputio se na Bjelašnicu (Babin Do) a zatim i na Vrh Bjelašnice (2.067 m/nm), da bi oko podne krenuo prema Lukomiru (1.497 m/nm), gdje je organiziran ručak uz konzumaciju autohtonih jela i pića, te izlet do kanjojna Rakitnice. Naredna destinacija je bio Javorov Do (1.250 m/nm) na Bjelašnici nakon čega su sudionici obišli slapove Kazani, da bi peta etapa završila u Hotelu Monti na Igmanu (1.780 m/nm).

Ukupno su organizovane četiri vožnje ovim itinererom dužine 125 km, uz povremene pauze i zadržavanja na najatraktivnijim mjestima u cilju uživanja u prirodnom netaknutom okolišu. 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward