Moderni Jaguar i Land Rover salon otvoren u Sarajevu

Danas je u Sarajevu otvoren najsavremeniji salon Jaguara i Land Rovera kojeg su simboličnim presjecanjem ...

... trake otvorili ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, britanski ambasador u BiH Nj.E. Edward Ferguson, gosp. Andrew Prest generalni direktor Wallis Adria d.o.o (regionalnog distributera za Jaguar i Land Rover vozila), te direktor AC Betanija Muhamed Ganić.

Uvoznik i distributer je kompanija Auto centar Betanija d.o.o., a moderan autosalon napravljen je po najnovijim standardima koje utjelovljuju i odražavaju duh i kvalitet luksuznih Jaguar i Land Rovera automobila.

  • „Saradnja sa Jaguar Land Rover, odnosno, ulazak u svijet prodaje luksuznih automobila za nas je predstavljao veliki izazov koji smo uspjeli savladati u rekordnom roku, pa danas ova dva velika brenda predstavljaju krunu našeg cjelokupnog rada. Za nepunih 8 mjeseci, uspjeli smo sagraditi moderan salon po posljednjim Jaguar Land Rover standardima i sa ponosom mogu reći da je BiH dobila najbolji autosalon u regiji,“ izjavio je direktor AC Betanija, gosp. Muhamed Ganić.
  • “U pitanju je jedna dobra investicija i upravo zbog toga sam tu, da ih podržim, pogotovo što dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva i što je u pitanju jedna takva kompanija kao što je Jaguar Land Rover. Radi se evropskom i svjetskom brendu koji ne dolazi bilo gdje, te ako su odlučili da budu prisutni ovdje u Bosni i Hercegovini, to je odličan znak. Upravo zbog toga čestitam gosp. Ganiću. Ovo je značajan uspjeh i ovim primjerom potiču i druge, jer tamo gdje dođe Jaguar Land Rover, tu su otvorena vrata i za druge brendove. Mislim da je upravo to, kao i što veći broj investicija, potrebno Bosni i Hercegovini, te vjerujemo da će ovo biti primjer za neke druge britanske kompanije da ulažu ovdje, a takvih već ima dosta u Bosni i Hercegovini. Čestitam i vjerujem i da će vlasnik i Jaguar Land Rover ovdje ostvariti uspješno poslovanje,“ rekao je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mirko Šarović.

Povodom otvaranja, a unutar „Above and Beyond“ turneje, u salon je stigao bogat vozni park, kako bi se klijentima i predstavnicima medija približilo iskustvo vožnje novih Jaguar i Land Rover automobila koji uključuje sljedeće modele: Jaguar XE 20d R-Sport, Jaguar XE 20d Portfolio AWD, Jaguar F-Pace 3.0D AWD S AK, Jaguar XF 35t AWD, Jaguar F-Type Coupé 400 Sport AWD, Range Rover Evoque Cabriolet TD4 180PS HSE Dynamic, Land Rover Discovery Sport TD4 180PS HSE i Land Rover Discovery TD6 HSE Luxury.

Jaguar Land Rover kao najveći britanski proizvođač automobila predstavlja vrhunski primjer britanske inovativnosti. Ujedinjeno Kraljevstvo globalni je centar izvrsnosti u automobilskoj industriji i u svijetu prepoznat po mogućnostima za istraživanje i razvoj  u automobilskoj industriji, gdje se godišnje proizvode više od 1,5 miliona auta, 87.700 komercijalnih vozila i 2,5 miliona motora. Kombinacija britanske stručnosti/ekspertize i inovativni pristup daju jedinstvenu prednost u razvoju ključnih automoto tehnologija.

  • “Izuzetno mi je drago što prisustvujem otvaranju sjajnog novog salona Jaguar Land Rovera u BiH.  Ovo je zaista savršeno mjesto za jedan od najpoznatijih britanskih brendova.  Ovo nije samo mjesto gdje dođete da iskusite nevjerovatnu inovativnost, performancu i kvalitet ovih sjajnih automobila.  Ovo je, također, i najmoderniji servisni centar izvan Ujedinjenog Kraljevstva, tako da možete biti sigurni da će vaš novi automobil dobiti pažnju kakvu zaslužuje.
  • Mislim da je dolazak Jaguar Land Rovera važan znak povjerenja u BiH i pozitivan pokazatelj rasta naših trgovinskih odnosa. Jaguar i Land Rover automobili čak sadrže i dijelove koji su izrađeni u kompaniji „Bekto Preciza”, u Goraždu.  Nadam se da ćemo u budućnosti imati i više prilika da udružimo naš talenat, naprednu proizvodnju i kreativni dizajn, i da stvaramo proizvode svjetske klase.” – izjavio je britanski ambasador u BiH Nj.E. Edward Ferguson

U salonu je predstavljen i novi model Land Rovera, četvrti član Range Rover - Range Rover Velar, koji predstavlja najfiniji i najsposobniji medium SUV dosad. Osmišljen za svaki teren, Range Rover Velar progresivnog je vanjskog dizajna i mirne unutrašnjosti, a odlikuju ga napredne performanse i inovativne tehnologije, što rezultira jedinstvenim i savremenim iskustvom vožnje.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details