Provozali smo: Volvo V90 Cross Country

U Sarajevu je prije dvije hefte održana prezentacija modela za bosanskohercegovačko tržište. Nije tu bilo previše novinara, ...

...(?) pa se automobil praktično odmah mogao i provozati. 

Volvo posljednjih godina ulaže milijarde u istraživanje, razvoj, nove modele, pogone, a kada se ta ulaganja rade pod budnim okom pametnih ljudi (ne travničkih inžinjera), onda rezltat ne može izostati. Volvo V90 Cross Country i XC60 su posljednji u nizu, a evo V90 CC je dostupan i na bh tržištu. Jedan primjerak je prodat i prije same prezentacije, skoro pa na neviđeno, a ne biste vjerovali ko je vlasnik, no ovo nije mjesto za takva pisanja.

Prije nego "kopi-pejstamo" službeno saopštenje, da napišem i ja koji red.

Prvo da se izvinem što ovaj članak kasni. Pošto za ove stvari koristim mobitel, a kao što ćete vidjeti na videu ispod, sudeći po kvalitetu prikaza, to je i opravdano. Ipak umalo dase ostane bez fotografija i videa. Naime, iako se pola Ilidže automobilima provozalo po mojem mobitelu, jer je mojom nepažnjom završio 20-ak minuta na kolotragu lokalnih, jakoi frekventnih, puteva, našao sam ga! I evo izvukao iz njega sve te fotke i video snimke. Note 3 sada ima ekran koji je fizički razdvojen na svaki piksel, a i vrijeme je za nadgradnju na Note 4! Kad sve sagledam, ispade skuplje mene ova prezentacija Volva, nego samog predstavnika Volva za bh tržište cool.

Sama pojava automobila ne može biti neprimijećena. A i teško da se može predstaviti fotografijama. U stvari, nikako se ne može predstaviti fotografijama. Automobil je baš impresivan, ali uz svu tu svoju glomaznost, impresivnos, ujedno je i skladan, pa i luksuzan. Unutra je sve ono što znamo uz XC90-ke, praktično identično, a iako sam ljubitelj SUV vozila, vjerujte za moj ukus radije bih uzeo ovo. Nisam sa ovakvim razmišljanjem pošao na prezentaciju. Nije baš da znam objasniti i zašto je to tako, no tako je. Pogled spolja ostavlja baš jak dojam. Sve djeluje jako kvalitetno urađeno, materijali djeluju odlični. A o upotrebljivosti automobila koji ima gomilu prostora, motore kojima ne nedostaje snage, veliki prtljažnik koji je i praktičan, koji ima i ovakav klirens, ovakvu udobnost, zaista je bezveze trošiti riječi (tastaturu). 

Možda neko još razmišlja i o onome "premalo novinara" .. pa i jest. Ne znam je li to ignorantnski odnos, zbog nekih svojih sitnih interesa, mislim da jeste, no desetak novinara je sramota za one koji se ovim bave, i nedolaskom vrše nekakvu ucjenu iza koje stoji marketing, ali ovo je sramota za novinare, ne za organizatora. Svega desetak, od toga jedan od medija poveo pola raje iz čaršije. Više nego je posada The Grand Tour-a. No hajde, tako je zanimljivije.

Eto toliko o pezentaciji i automobilu od mene, sumnjam da će ovakav automobil ikada doći na test, ipak smo mi premalo tržište, naši mediji bez praktično ikakvog uticaja, jer ne možete stavljati oglase polovnog Golf-a 2 na portal, i očekivati da isti gledaju i oni koji imaju novac za ovakvo nešto. Stoga je ovo vjerovatno jedini video o ovom automobilu na AMS YouTube kanalu.

Kako god, u njemu su i fotke u jednom dijelu (razvicite prekocijelog ekrana), a ispod videa su tehničke karakteristike!Početna cijena automobila je oko 100.000 KM, a u zavisnosti od paketa opreme i opcija koje odaberete, može i značajno porasti.

Aktuelni cjenovnik je ovdje: http://sarajevo.volvocentar.ba/pricelist/download/547 

Katalog se učitava u prozorčić ispod:


POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward