Harley i Davidsonovi

Početkom 20. stoljeća, dva najbolja prijatelja Bill Harley i Arthur Davidson, u svom su rodnom gradu Milwaukeeju, u državi

Winsconsin, izradili svoj prvi motocikl. Nakon što im se pridružio Arthurov stariji brat Walter, njih trojica osnovali su legendarnu tvrtku Harley-Davidson. Uspjeli su nadmašiti ozbiljniju konkurenciju, prevladati tragedije na trkaćim stazama, preživjeti Veliku gospodarsku krizu te na koncu, 1936. godine, izradili super motocikl koji će svojim postojanjem potvrditi vjerodostojnost njihove izdržljivosti i prijateljstva. Put trojice prijatelja definirat će tvrtku za buduće generacije te na najbolji mogući način izraziti američku spremnost na rizik i želju za slobodom.

Dugo očekivana mini serija Discovery Channela HARLEY I DAVIDSONOVI premijerno će se prikazati u nedjelju 18. septembra u 22:00. Serija se sastoji od tri dvosatna dijela, a drugi i treći nastavak su na programu 25. septembra  i 2. oktobra u isto vrijeme.

Harley-Davidson je više od motocikla. To je simbol Americane, kojeg su iz temelja izgradili Walter i Arthur Davidsona i njihov prijatelj Billa Harley. No, put do uspjeha nije tekao glatko – bio je ispunjen s bezbroj prepreka, nemilosrdne konkurencije i rizika. Ova su tri mladića, sinovi imigranata radničke klase, uložili sve što su imali kako bi osigurali opstanak tvrtke koju su osnovali. No, koliko daleko su bili spremni ići kako bi ostvarili američki san?

"To je uzbudljiva istinita priča koja savršeno odgovara Discovery Channelu", rekao je Rich Ross - predsjednik grupacije Discovery Channela, Animal Planeta i Science Channela. "To je priča o bratstvu, željeznoj volji za uspjehom i borbi protiv konvencionalnih normi tog vremena. Osnivači Harley-Davidsona su stvorili više od motocikla. Oni su stvorili moderno poduzetništvo".

Na temelju istinite priče, serija HARLEY I DAVIDSONOVI prepričava rođenje ovog kultnog motocikla u vrijeme velikih društvenih i tehnoloških promjena na prijelazu iz 20. stoljeća. Walter, Arthur i Bill su riskirali cijeli svoj imetak i život kako bi pokrenuli novo preduzeće. Svako od njih suočio se s vrlo različitim izazovima, ali upravo je motocikl ujedinio njihove snove i ambicije. Za Waltera Davidsona ovaj je pothvat bio prilika za bijeg od ograničenja društva – prilika da ignoriše pravila i izgradi opaki motocikl s kojim bi mogao ići bilo gdje. Za Arthura Davidsona, to je bila prilika da konačno proslavi svoje ime, a Billu Harleyju je motocikl omogućio da se osamostali i napokon primijeni svoj inženjerski talent.

Izgrađeni u šupi u Milwaukeeju, ovi su motocikli preživjeli gotovo sve uvjete koje možete zamisliti. Walter ih je testirao na sve načine, a njegova ga je žestoka ambicija tjerala da se natječe i postane vrhunski trkač u smrtonosnim utrkama. Walterov neustrašivi duh je proslavio Harley-Davidson - i iako je značajno riskirao – pogurao je tvrtku do tačke gdje je prestigla svog glavnog konkurenta (Indian) s do tada snažnim uporištem na tržištu.

Utrke su često imale smrtonosne posljedice, osobito s porastom broja opasnih trkališta širom zemlje.

Genijalni i inovativni, osnivači Harley-Davidsona suočili su se s mnogo većim rivalima. A da stvari postanu još teže, Velika depresija je pogodila i moto industriju. No, Harley-Davidson je i dalje prkosio izgledima sa svojim unaprijed osmišljenim poslovnim idejama.

Serija HARLEY I DAVIDSONOVI posmatra kako su osnivači zabilježili stalan rast svojih vjernih sljedbenika kao nijedan drugi konkurent - bilo da je u pitanju ugovor s američkom vojskom ili pak poduka vozača kako napraviti popravke u moto klubovima širom zemlje. Oni će na kraju kanalizirati sve svoje resurse riskirajući sve kako bi stvorili prvi svjetski supermotocikl - vrhunski trkaći motocikl za široke mase.

Walter, Arthur i Bill su stvorili Harley-Davidson reputaciju opakih motocikala koji idu bilo gdje i koji omogućavaju ignoriranje svih pravila. To je naslijeđe koje je proživjelo više od 100 godina u srcu brenda i njegovih vjernih vozača.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details