Početna

Najbrži SUV na svijetu bit će ....

Lister, tunerska kuća, ima namjeru od Jaguarovog F-Pace SVR modela načiniti najbrži SUV na planeti. Kako? Iz 5,0 litara velikih cilindara V8 motora izvući će oko 680 KS, a to će biti dovoljno za, kažu, 306 km/h. Namjeravaju napraviti 250 takvih automobila. Tačnije, ...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

... saobraćaj uredan ili ne. Juče gledam kako čekaju nekoga da upecaju jer nije svezao pojas, a preko puta na traci koja se odvaja sa strane parkirana neka sangrtija na kojoj piše PRODAJE SE. Kaže neko nisu plaćeni dovoljno. Vjerovatno, no kako su dovoljno plaćeni da zaustavljaju sve ono što ocijene nekriminalnim elementom pa ga maltretiraju na cestama? Ili da kažnjavaju tamo gdje je jedino sigurno mjesto za zaobići kakav kamion, a da to uradite morate pola minute voziti 95 na sat. Nikoga ne ugrožavajući! E tu oni našilje kakav radar i kažnjavaju. Nebitno im je što onaj ko tu ne prestigne prestiže kamione koji prave kilometarske kolone na mjestu gdj emogu ubiti sebe, one iz suprotnog smjera, i ko zna koga još. A kazniti kamiondžiju koji vuče kilometarsku kolonu iza sebe, pa što bi to radili, oni upravo i žele te kolone, da bi onog najnervoznijeg kaznili iz te kolone, a samo jer POLICIJA KANTONA FBIH NE RADI SVOJ POSAO! Stojim iza ove tvrdnje imenom i prezimenom, potkovan sa x snimaka i fotografija.

Druga priča su balkanski tuneri, koji izbace felge van blatobrana, bonsekom odrežu opruge na svojoj BMW trojski s kraja 80ih, i misle da su Fangio. Zaokrugle glavu mašinom podešenom na nulu ili "keca" i slika je kompletna. Ni njih Kantonalni Policajci ne vide. Ne znaju da takvi NE SMIJU na cestu. 

A kako to radi Polcija koja savjesno obavlja svoj posao? Pokazuje na svojem primjeru šta je siguran tuning. Kako to nije bonsek, i kako to ne može bilo kakva garaža koja uz čekić ima klješta i testeru biti tunerska kuća. A onda to pokažu na primjeru. Ove godine je to Mustang GT, vidite ga na slikama. Wolf Racing stoji iza prerade, a automobil je dobio i više snage i podesivo ogibljenje točkova. Najveća snaga je 455 KS, i namjena automobila je baš promotivna, da se pokaže vozačima na primjeru šta je to tuning. Bit će prisutan kao policijsko vozilo na raznim događajima sa tematikom vezanom za automobile u narednih 12 mjeseci.AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE