Početna

Najbrži SUV na svijetu bit će ....

Lister, tunerska kuća, ima namjeru od Jaguarovog F-Pace SVR modela načiniti najbrži SUV na planeti. Kako? Iz 5,0 litara velikih cilindara V8 motora izvući će oko 680 KS, a to će biti dovoljno za, kažu, 306 km/h. Namjeravaju napraviti 250 takvih automobila. Tačnije, ...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

... radi marketinških razloga, E-Tron Lunar Quattro, na jedini Zemljin prirodni satelit. Na taj način žele promovirati svoje ime Quattro, iako to nema nikakve veze sa quattro pogonom koji koriste u svojim automobilima. Njihov Part-Time Scientist tim bi mogao dobiti od Googla 30 miliona dolara nagradu za svoju ideju, a usput sve to bezobrazno iskoristiti za svoju samopromociju. Malo puno nefer od Googla što nije dopustio ljudima da se takmiče na konkursu, umjesto nekoga ko raspolaže stotinama miliona, no danas je novac najvažnji.

DOPUNA: http://www.automotosvijet.com/index.php/zanimljivosti/22470-audi-lunar-na-mjesecu-malo-morgen - SVE PROPALO

A da bi dobili "triesku" moraju poslati modu na Mjesec, sa njega dobti fotke visoke rezolucije, i preći po mjesecu najmanje 500 metara. Trenutno su među prvih pet timova u najužem izboru.

 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE