Početna
Reg.

Novi Tesla Roadster

Tesla će pokazati i novi Roadster čiji je energetski kapacitet baterija nevjerovatnih 200 kWh, a to je dovoljno za 1.000 kilometara autonomije. Ubrzanje do stotke je 2 sekunde, a najveća brzina preko 400 km/h.

TREBATE OSIGURANJE?
Nazovite:
063 202 207 ili
  062 875 275

SMK Rent-a-Car, Sarajevo
Mob&Viber 061 053 053

0
0
0
s2sdefault

A kako se prodavalo, uslovno, u Hercegovini (CJM Mostar), tj područjima koja gravitiraju Mostaru. I ne misli

se samo na dio Federacije, nego na jug BiH, bez entitetskih linija. Evo kako stvari stoje:

Volkswagen, 43 automobila, no ispred njega je Škoda, sa prodatih 49 automobila. Loše ne stoji ni ono što ja i ne smatram automobilom (osim Dustera), a to je Dacia, a prodali su 27 automobila. Porsche je zanimljiv, uredno po jedan komad mjesečno. Kod Škode i Volkswagena imamo izgleda flotne prodaje, pogledajte VW za mart, ili Škodu za januar. Mislim da su javne nabavke u pitanju. A i Mitsubishi, tri komada, nađoše put do kupaca (www.parts.ba , Široki Brijeg). Suzuki je prodao više od Forda. Kia nema zastupnika u Hercegovini, jer onaj što su imali, kao i da ga nisu imali. Čudi me Hyundai, nakon sve one pompe sa odabranim medijima u martu, te "regionalna prezentacija" "te fantastično" ... i ćorak. Kao da su rastjerali kupce, pa u martu nakon sve te pompe jedan primjerak.

BMW i Audi prodali više od Mercedesa, eto i to je možda zanimljivo!

Zanimljivo bi bilo pogledati povezanost rezultata prodaje i oglašavanja. Inače, kada kupujete telefon gledate li klix ili bljesak ili gsmarena.com? Shvataju to menadžeri u nas, samo ti putevi novca ne slijede logiku "postići najbolji rezultat (po firmu)". 

Pogledajte fotke. Kasnije slijedi članak o prodaji u Bosni i Hercegovini!

Inače, izvor je CIPS i odnosi se na nova vozila. Dakle, mi ne radimo po "tabela" principu "Dobar dan, možete li mi reći koliko ste prodali automobila prošli mjesec..." ... i dobije "provjerene podatke".

AutoMotoSvijet ima najviše fanova na FB profilu od svih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini, preko preko 80.000!

Pridružite se i Vi!