Nadređena kategorija: Vijesti

PR Citroena nazvao bh novinara ....

Kolega Nermin sa www.turboportal.ba bio je iznenađen e-mail porukom koju je dobio iz Slovenije ...

... od osobe zadužene za odnose sa javnošću za Adriatic regiju, a zove se Sadko Mezgec ili Mazgec, više ne znam, a ispred brenda Citroen ( http://www.mediaspeed.net/-slovenija).

Naime, pomenuti predstavnik je vjerovatno htio uputiti taj e-mail nekome od kolega, no otišlo je na REPLY i došlo do kolege novinara. A tamo piše:

Ako nekome treba prevod riječi "tič" sa slovenskog, da ne bih ovdje pisao pogledajte sljedeći link:

https://bs.glosbe.com/sl/bs/ti%C4%8D

U samom startu AMS nema nikakve odnose sa pomenutim PR-om, a bolje je radi ljudi koji su izgubili svoje najdraže u ratu da ne kažem i zašto. 

E sada, da ovo kojim slučajem dođe do njegovih nadređenih pomenuti gospodin bi trebao tražiti drugi posao. A hoće li? Ma neće, to je Slovenija, ovo je Bosna i Hercegovina, i oni nas svakako smatraju nečim nižim od sebe. Ima izuzetaka, ali ih je manje nego onih prvih.

Izvorni tekst se nalazi na: http://turboportal.ba/index.php/vijesti/bih/1944-citroen-sramota 

Naravno, znate da je ovo novinarstvo u BiH dovedeno do samog dna, tako imate ljud ekoji su uređivali crne hronike, sarajevske rubrike, da testiraju automobile koji koštaju šesteroznamekansti iznos, pa imate žurnaliste koji ne znaju nabrojati dva tipa navoja na šarafima da pametuju o tehnici, i većina njih će ovo što se deilo kolegi pozdraviti i smijati se. Znate šta bi u Sloveniji novinari uradili da se ovo desilo, a da je ovo uradio neki PR iz BiH ili Hrvatske ili....? Zajedno bi ignorisali i njega i brend koji zastupa i tako ga otjerali sa mjesta!

Dponuna 12.12.2016. Gospodin Sadko Mezgec je uputio kolegi koji je dobio uvrjedljiv sadržaj izvinjenje, smatrajući da se radi o grešsci u tipkanju!


Public Relation officer for Citroen responsible for Adriatic region in his e-mail, sent by mistake to the jorunalist, called him "di*k" (sorry for that world). That is how Citoren administration for Adriatic regia communicate, and what they think about some journalist which try to do their job as best as they know. The PR officer, mentioned above, try to sent to its coleague e-mail and wrote "tako a look at this d*ck Nermin", and by mistake he sent that message to journalist Nermin himself!!

Here is polite gentelman which Citroen calls their PR: http://www.mediaspeed.net/fotografije/prikazi/333510-sadko-mezgec-slovenija 

Google+