Nadređena kategorija: Vijesti

AC „Betanija“: Sve montirana hajka bivših radnika

BANJALUKA, Vlasnik Auto centra „Betanija“ Muhamed Ganić tvrdi da su sve informacije iznesene u prijavi, koju su...

... protiv njega podnijeli bivši radnici, netačne i da se radi o montiranoj hajci bivših radnika s ciljem rušenja „Opela“ u Sarajevu i diskreditovanja njega kao vlasnika AC „Betanija“.

Ganić je, u reagovanju na tekst pod nazivom „Diler „Opela“ za BiH godinama varao njemačkog giganta i UIO BIH“, koji je CAPITAL u petak objavio, a u kojem je navedeno da Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i Državna agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) provjeravaju informacije o brojnim nezakonitostima za koje su radnici optužili ovaj AC, naveo da se radi o kleveti bivših radnika koji su dobili otkaz u ovoj firmi.

„Kompletan ovaj slučaj datira još iz 2014. godine kada su potrebe firme nadrasle kapacitete Samira Hadžića te smo na njegovo radno mjesto imenovali drugu osobu, a njemu ponudili drugu poziciju. Nakon što je Hadžić odbio novo radno mjesto uslijedio je otkaz i čak smo prihvatili njegov prijedlog da ga proglasimo tehnološkim viškom kako bi se prijavio na biro za zapošljavanje. U međuvremenu krađom informacija iz firme Masoud Daid je putem emaila proslijeđivao Hadžiću povjerljive informacije zbog čega smo raskinuli ugovor i sa Daidom“, rekao je Ganić.

On tvrdi da sve što je navedeno u prijavi ovih radnika nije tačno i da za to ima dokaze.

„Predstavnici „Opela“ iz Njemačke su ove godine utvrdili da klevete na moj račun o takozvanim lažnim dokumentima, maržama, fiktivnim računima, falsifikovanjima i polovnim dijelovima ne odgovaraju istini i imaju jasan cilj rušenja „Opela“ u Sarajevu i diskreditovanje mene kao vlasnika sa ciljem umanjivanja konkurentnosti AC „Betanija“. Protiv počinilaca ovog smišljenog djela u pokušaju da se nanese šteta našoj firmi koja posluje po svim propisanim zakonima i koja zapošljava 60 ljudi u Sarajevu, Visokom, Tuzli i u Banjaluci pokrenućemo sudski postupak“, istakao je Ganić.

CAPITAL je u petak objavio da je protiv ovlaštenog dilera automobila „Opel“ u BiH, sarajevskog Auto centra „Betanija“ pokrenuta opsežna istraga zbog sumnje da su godinama varali poznatu njemačku kompaniju dostavljajući joj lažnu dokumentaciju kako bi dobili popust na njihove automobile milionske vrijednosti, a uz to su oštetili i UIO BiH za najmanje pola miliona KM jer su na umanjenu vrijednost automobila plaćali znatno manje PDV-a. U obimnoj dokumentaciji koja je u posjedu CAPITAL-a navedeno je i da je ovaj AC izdavao fiktivne račune, falsifikovao saobraćajne dozvole, te ugrađivao polovne dijelove u automobile.

Da je istraga protiv AC „Betanija“ u toku zvanično je potvrđeno iz UIO BiH.

KREDIT: Capital.ba - http://www.capital.ba/vlasnik-ac-betanija-sve-montirana-hajka-bivsih-radnika/ 

Google+