Početna

Najbrži SUV na svijetu bit će ....

Lister, tunerska kuća, ima namjeru od Jaguarovog F-Pace SVR modela načiniti najbrži SUV na planeti. Kako? Iz 5,0 litara velikih cilindara V8 motora izvući će oko 680 KS, a to će biti dovoljno za, kažu, 306 km/h. Namjeravaju napraviti 250 takvih automobila. Tačnije, ...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

... dijela BiH kada je u pitanju izgradnja autoputa i općenito cesta.

"Krajina je kapija kroz koju se najbrže ide u Evropu, a Krajišnici su zbog fizičke blizine Zagreba, Ljubljane, Beča, Minhena… najčešće odlazili u spomenute gradove, školovali se, zapošljavali, donosili novac u BiH, održavali familije i tako punili državni budžet, koji je od nas udaljen više stotina kilometara, ali ni to nije dovoljno pa inspekcije neravnomjerno kontrolišu i ono što ne naplate preko Neretve nadoknađuju preko Vrbasa i Plive, odnosno Une i Sane, nadoknađuju kod vrijednih, poduzetnih i poštenih krajiških privrednika", navodi se u pismu.

Dalje se naglašava da su se patriotizam Krajišnika zloupotrebljava.

Navode kako im se uoči izbora mnogo obećava, čak i kapitalni projekti i ekonomski razvoj, ali da se malo toga realizuje.

"Možda bi Krajišnici u političkom smislu trebali svoj ponos i inat zanemariti i tražiti ono što zaslužuju. A, ne strpljivo i pod izgovorom 'Sarajeva' većeg nacionalnog i državnog interesa čekati nagradu i pristajati na mrvice u vidu imenovanja u nekim trivijalnim komisijama i tijelima. Krajini i drugim zapostavljenim krajinama ne trebaju mrvice, nego zaslužene pozicije i prilike, jer su te iste nacionalne i državne interese predsjednici (šefovi) stranaka povjerili po referencama zvanim ista stranačka frakcija, poslušna rodbina i podobni prijatelji. Onima koji su 'bez očiju i ušiju', koji saginju glavu, povijaju kičmu. Vrijeme je da legalni i legitimni predstvnici Krajine, oni delegirani lupe 'šakom od sto', u centralama stranaka, jer nisu stranke zadužile Krajinu, već je Krajina zadužila njih. Da podsjete i pitaju prethodne i aktuelne članove predsjedništva čime su se to odužili Krajini na izboru i reizborima (Silajdžić, Komšić i Izetbegović)"?

Novoimenovanom direktoru Autocesta Adnanu Terziću poručili su da ne žele plaćati povećane akcize.

"Želimo poručiti, u ime NVO, privrednika i drugih kolektiva, gospodinu Terziću v.d. direktora JP Autoceste FBiH, da nas ne planiraju u povećanju akciza, ne želimo plaćati iste, a da od njih nemamo i direktne koristi. Dosta je bilo, jer ni za dosadašnju odbranu i gradnju države 'političko Sarajevo' nije reklo hvala, a kamoli se odužilo nekim kapitalnim projektima, osim lažnih predizbornih obećanja i mrvica koje nam ne trebaju. Nismo mi na kraju, mi smo na vrhu države, i u Krajini ima više Sarajeva i Bosne, nego što ima Krajine u Sarajevu i Bosni. I neka nam objasne zašto nema konkretnih planova i aktivnosti u Krajini", zaključuje se u pismu.


Nekoliko puta smo napisali da Vlada FBiH radi sljedeće: našim novcem žele da finansiraju ili sufinansiraju autoputeve kroz Federaciju Bosne i Hercegovine, i onda da onima koji su to finansiraji i naplaćuju korištenje. I s pravom se bune ljudi iz Bosanske Krajine, jer tamo i nema puteva koji se finansiraju ovim novcem, kao kada bismo mi iz Mostara finansirali izgradnju puteva u Makedoniji. Takav je odnos državnih i entitetskih institucija prema ovom dijelu Bosne i Hercegovine. U stvari, za političare iz Sarajeva važno je Sarajevo. O onim iz drugih stranaka, sa predznakom drugih naroda nisam pozvan niti želim da dajem komentare.

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE