Nadređena kategorija: Vijesti

Kako izbjeći gužvu kod Mostara

Oni koji koriste M-17 put za odlazak na (ne)zasluženi odmor na najbliže more, svakako su svjedoci maltretiranja koje doživljavaju prolazeći kroz Mostar, gdje doslovno tri čovjeka nešto kao šaluju, prave, a usput su semaforima zaustavili kilometarske kolone iz oba smjera. No stvari idu naprijed tako da je asfaltiran jedan kilometar puta i to samo jedne trake u vrlo "kratkom" roku, od 5 dana.
Dakle kako izbjeći ovo maltretiranje i omalovažavanje koje privatne firme uz podršku gradskih vlasti. Inače radovi na pomenutoj dionici traju od ljeta protekle godine.

Dakle, ovako, ukoliko se krećete iz pravca sjevera i želite da izbjegnete i pijacu u Vrapčićima koja je takođe servirana putnicima na M-17 kao da se radi o igrici gdje treba imati što više prepreka, ne o glavnom putu u zemlji, i radove kroz sam Mostar, onda u naselju POTOCI, odmah kod benzinske stanice EENRGOPETROL, skrenite desno, pređite most i na prvom skretanje idete lijevo. Proći ćete pored jezera, pored HE Mostar, kroz naselje Raštani i ući ćete u grad Mostar. Bez zastoja, kolona. U Mostaru se držite lijevo glavnim cestama. Doći ćete na južni izlaz iz grada odakle možete mirno nastaviti u pravcu mora, ili Blagaja.

Nema pijace i kolona, nema radova na putu na najmanje dva mjesta, nema da par ljudi kao rade nešto i zadržavaju stotine automobila na svojem putovanju.

Javite se ako je ovo nejasno, i ako želite da pošaljemo nekoga da napravi par fotki gdje i kako skrenuti!

Google+