Vijesti iz Bosne i Hercegovine
fShare
7
Pin It

Vozeći se od Konjca ka Sarajevu, u subotu, sreo sam zanimljivu kolonu koja je usporavala saobraćaj. Nisam znao o čemu se radi dok se "čep" nije sklonio sa ceste, pa je kolona iza mogla nastaviti vožnju bez usporavanja. Radilo se o Porsche Expirience Tour-u, za kupce i novinare trač-komentrskih-web-portala u Bosni i Hercegovini.

.. i novinara neuticajnih autoportala i oglasnika polovnih vozila, čiji je odabir baziran na ličnim poznanstvima odgovornih u Porsche BH / Porsche Salzburg. Nažalost, taj Expirience Tour podrazumijevao je, izgleda, vožnju ovih automobila brzinom i do 60 km/h na magistralnom putu.

Ono što nisam mogao da primijetim jeste da je kolonu vodio bijeli policijski automobil, i to je ok, ali na kraju kolone je bio automobil srebrene boje sa policijskim oznakama, a takva vozila koristi SIPA. Nevjerovatno mi je da se budžet SIPA-e koristi za osiguranje privatne imovine, a ne za ono što im piše u opisu posla. No u Bosni i Hercegovini može sve i svašta, pa i ovo. Još je nedostajla Državna Granična Služba  cool

Usput, Porsche 911 je opozvan radi pogrešno montiranih vjetrobrana: 

http://automotosvijet.com/porsche-911-opoziv-zbog-greske-u-proizvodnji