Vijesti iz Bosne i Hercegovine
Pin It

Mislio sam da će AutoMotoSvijet Facebook profil nekada do kraja mjeseca narasti do 100.000 pratilaca (followers), no evo znatno ranije se to desilo. A raste takvim tempom da bi ove godine trebali dostići cifru i 200.000 pratilaca. Razlika između "fanova" (njih je preko 80.000)

i "followersa" je takva, da neko može biti fan, ali da može isključiti da prati naše objave na našem Facebook profilu, dok "follower" ili pratilac, ne mora biti fan ali je kliknuo opciju da prati naše objave. Dakle ovo drugo po tome ima veći značaj. Eto, prešli 100.000. Svi bh automobilski mediji zajedno nemaju ovaj broj.

I naravno, ovo nije ono "uplati 10 dolara za 1.000 fanova". Nije, jer Fb to prati it akve profile ukida, i već je bio jedan slučaj kod automobilskog portala iz Mostara koji je za 3-4 dana dosegao do 80-ak hiljada takvih, a onda je FB administracija rekla "dosta više" i ukinula profil. Najavljivane su tužbe, i svakojake budalaštine, no sve se to sleglo jer se zna koja je strana tu kriva. Obnovljeni profil tog medija ima trenutno nešto manje od 400 fanova u posljednjih 3-4 godine.

Idemo dalje! i jedno veliko HVALA svima vama za praćenje i čitanje!