Vijesti iz Bosne i Hercegovine

Višegodišnja geološka istraživanja koja vodi svjetska rudarska kompanija „Rio Tinto“ rezultirala su pronalaskom novog minerala bora (B) i litija (Li), poznatijeg kao jadarit. Zbog visoke koncentracije litija u jadaritu područje Jadar na granici Srbije i BiH spada u unikatno nalazište litija svjetskih razmjera i značaja. 

Pred automobilskim novinarima, ali i onima koji nemaju nikakve veze sa automobilima, sem usputnog postojanja automobilske rubrike (da je više vojske) na njihovom portalu, Kia je predstavila unaprijeđeni, što je prava riješ, Sportage za tržište Bosne i Hercegovine.  A sada službeno:

Saznajte sve o leasingu i leasebacku. U Bosni i Hercegovini Mogo ima saradnju s više od 50 partnera odnosno autokuća koji se bave prodajom automobila.

Pisac ovog osvrta na konferenciji nije bio kao novinar, bio je u drugom svojstvu, ali eto i na taj način sasvim slučajno smo saznali za ovo, pa evo u nastavku o čemu se radilo, a iza svega toga i zaključci. Iako bi ovaj medij trebao potpuno ignorisati ovakvo nešto. 

Iz Auto Salona Kramar dobili smo informaciju da je u toku zimska akcija, gdje automobile možete dobiti uz popust do 2.000 KM. A akcija traje do 15. januara 2019. godine. Više informacija na: 

Želja nam je da vaši četverotočkasi dobiju kvalitet koji im pripada i da put od proizvođaca do vašeg automobila bude transparentan.