Vijesti
fShare
5
Pin It

Tesla bi do kraja ovog mjeseca mogao doseći brojku od 7.000 proizvedenih automobila u sedmici za Model 3, što im je i cilj. S obzirom da sada kupci imaju 7.500 američkih dolara olakšica za kupovinu Tesla automobila, a ta brojka će se sljedeće godine prepoloviti, Tesla ...

... kupuje kamionske kompanije, kako bi do kraja godine prevezli što više svojih automobila kupcima koji su ih rezervisali. 

Iako se priča kako ne stižu, kako će TESLA propasti, evo jedan podatak: vrijeme čekanja za isporuku Modela 3 od Tesle je od 4 do 10 sedmica. Uđite u bilo koji salon u Bosni i Hercegovini i pitajte koliko je vrijeme isporuke za neki model koji nemaju na stanju. Kada vam kažu koliko MJESECI, onda odete na prodajno mjesto Kramara i kupite sebi automobil. To tako hoda.

Inače, ovo od 4 do 10 sedmica, možda bi trebalo i pojasniti. Ako ga možete preuzeti direktno u Fremont pogonima, dobit ćete ga za manje od 4 sedmice. Ako ste na zapadnoj obali onda je to oko 4 sedmice, ako ste u centralnim dijelovima SAD-a to je 6 sedmica, a ako ste na istočnoj obali to je 10-ak sedmica. 

A znate zašto kupuju kamionske kompanije? Jer je isporuka brža nego da koriste željeznicu. A toliko o njihovim željeznicama. Broj kamiona koji imaju samo u državi California je trocifren!

Having their own trucking company also has some interesting implications for Tesla Semi.