Vijesti
Pin It

Nejasno mi je ono pisanje mnogih, ne nekih, nego mnogih medija, o tome kako će Tesla propasti, kako Model 3 mogu kupci samo sanjati ... ono po balkanski "neka komšiji crkne krava". Ipak, stvari stoje drugačije!

Prave sedmično više od 2.500 automobila, a to je dovoljno da začepi usta (i tastature) svim tim zlim jezicima. Još ako napišem da je domet sa jednim punjenjem baterija iznosio skoro 1.000 kilometara na jednom testu koliko može preći ovaj model štedljivim načinom vožnje, onda svi ti žurnalistići mogu pobjeći u svoje mišje rupe. Niti pojma imaju šta je proizvodnja, tehnologija obrade, izrade, sklapanja, kako se sve to razvija, kako stvari hodaju, ali su spremni pisati kao o offside-u u nogometu kojeg sudac nije mogao vidjeti ali jesmo svi mi pored malih ekrana. 

Tesla Model 3 je trenutno najrpdoavanije električno vozilo u SAD-u! U Norveškoj je prodaja električnih vozila prošli mjesec bila preko 50 posto od ukupnog broja. 

Tesla Model 3 ide ka proizvodnji od 4-5 hiljada primjeraka sedmično, i to će se desiti ako se već nije desilo dok ovo čitate. A gore pomenuti zli jezici će se praviti kao da nikada nisu napisali šta su napisali.