Vijesti

Novi Kia Stinger se plasirao u finale prestižnog priznanja za Evropski auto godine 2018. Stingera su vodeći evropski automobilski mediji svrstali među najboljih 7 novih modela, koji su na tržište stigli u zadnjih 12 mjeseci.

    

Fastback
sportska limuzina žiri uvjerila svojim mogućnostima, prefinjenošću i upravljivošću

Kia Stinger kombinuje kontrolisanu snagu s izuzetnom upravljivošću kako i priliči pravom pravi gran turismo, dok je njegov stil već nekoliko puta nagrađen. Stinger, čija prodaja je već počela u nekim dijelovima Evrope (kod nas ga očekujemo krajem januara), među automobilskim medijima najviše pohvala je dobio zbog svojih voznih osobina, visoke završne obrade i izuzetnih grand touring mogućnosti.

Artur Martins, podpredsjednik marketinga i planiranja proizvoda u Kia Motors Europe, kaže: “Stinger ni u čemu nije sličan dosadašnjim Kijama i pravi je Evropljanin po svojoj izvrsnosti – dizajnerskoj i voznoj. Vrlo lijepo je vidjeti završni rad naših dizajnera i inžinjera, koji su prepoznali najuticajniji evropski automobilski mediji. Vjerujemo da će Stinger s ugrađenim Kijinim vrhunskim kvalitetom i pouzdanošću biti popularan u Evropi.”

Kijin drugi model u finalu – prije njega 2008. godine u finalu model cee’d
Kia Stinger je dizajniran u Evropi pod vodstvom Petera Schreyera, glavnog dizajnera i predsjednika korporacije Kia Motors, i Gregoryja Guillauma, šefa dizajna u Kia Motors Europe. Šasiju i pogon su usavršavali na Nürburgringu i cestama širom svijeta. Stinger je inače druga Kia, koja je ušla u finale izbora – 2008. godine je to uspjelo modelu cee’d.

Kia Stinger kod nas u januaru
Prodaja Stingera u Evropi je već počala, a kupci mogu birati između pogona na sva četiri točka ili pogona na zadnji par točkova, kao i između tri motora. Vrh ponude predstavlja 3,3-litarski twin turbo V6 benzinski motor, koji je najsnažniji i najbrži serijski model Kije do sada. Sva tri motora prenose snagu do točkova preko 8-stepenog automatskog mjenjača. Stinger kao i sve ostale Kije strankama pruža 7-godišnju fabričku garanciju (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara), koja važi za cijelo vozilo.

....................

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button