Vijesti

Sjećam se jednog "autoriteta" i rasprave o Wankel motoru, kada sam tvrdio da se ne može zaptivanje ...

... u unutrašnjosti cilindra riješiti na pravi način. Mislio sam da pričam sa inžinjerom, a njegov najjači argument je bio "pa ne bi pravili da ne može" odao, radilo se o studentu ekonomije. Sada je njegov automobilski portal kao zombi. Nestalo je testnih automobila, školskih prijateljica na PR mjestima pa nema ni objava niti automobilskih vijesti. Posljednja iz maja 2014. godine, a doduše FB profil je aktivan sa cijelih 367 fanova. Čovjek nema pojma kako Wankel motor radi, koji materijali se koriste, a da sebi za pravo da raspravlja sa kompetentnijim od sebe na temu koju ne razumije. Živ bio idi radi ekonomske analize, to ti je posao, ako znaš šta je standardna raspodjela ili devijacija ili .... ili vodi nekome knjige za prodavnicu! Pa ja!

Otkako sam se odmakao od takvih, ovaj portal mi je lično postao baš fin hobby i ispušni ventil. Nema testnih automobila, autokućama se ne sviđa šta piše u testovima, pa nema, kao da se nema o čemu pisati i bez njihovih testnih automobila. A da za sve pišem kao tračerski portali, da je najbolje u segmentu, sam sebi bih se gadio. Pa ja. Ima i onih koje su se oslanjale na ovaj portal kada ih oni sa zaradom od 500.000 godišnje i tiražom od 300 primjeraka mjesečno bez web domene nisu ni gledali, ali sada su im i takvi prioritetniji kada su malo izrasli.

E tako. 

Iz Mazde su na početku godine rekli da priča sa Wankel motorm nije još gotova. Oktobra 25. se otvara Tokijski sajam automobila, a izgleda da će tamo pokazati konceptni automobil sa unaprijeđenim Wankelom. Ne znaju se detalji, o tome svi zapadni mediji pišu ... pa vidjet ćemo. Ja lično bih volio MX-5 sa Wankelovim motorom, pa neka mu je vijek trajanja i 250.000 .. bilo bi dobro. Generalna nakon toliko km ne bi trebala predstavljati problem. No u Bosni i Hercegovini obično jest problem posjedovati Mazdu, zbog servisa, ali ... nekad treba za svoj ćeif nešto priuštiti.

....................

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button