Početna

(Lancia) Stratos sa 557 KS

Novi Stratos će biti izrađen u svega 25 primjerka, i to zahvaljujući italijanskoj manufakturi "Manifattura Automobili Torino". U tri varijante. Kao cestovni automobil, kao GT trkaći automobil i kao Safari rally automobil. 

0
0
0
s2smodern

Volkswagen će igrački zvanoj Up! dati GTI tretman, a to podrazumijeva 1.0 litarski benzinac sa ...

... turbom, a to će dati motoru mogućnost istiskivanja više konja (115), a najveći moment će dostizati od 2.000 do 3.500 obrtaja motora. Lagan je, pa će ga ovo pogurati do stotke u 8,8 sekundi. Točkovi će biti 17-ke, pa maska će imati oblik pčelinjeg saća, pa klješta kočnica će biti crvena ..... kako god, ovo je više vizuelni doživljaj nego jedan GTI. 

Ovakvi zaključci koštaju ovaj magazin koštaju i poziva od automobilskih dilera, i reklama, i testnih vozila i poziva na promocije, svjetske premijere da ne spominjem. Sa druge strane čitate ovaj magazin, a broj fanova na Facebooku je 78.000 od neki dan. A ovoliko nemaju svi ostali BH automobilski mediji zbrojeno skupa! I to je važnije od onog prvog!

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE