Početna

REMETZCAR TESLA MODEL S SHOOTING BRAKE

Evo i problema za naš sajt! Staviti ovo u tuning ili u rubriku Službeno? Ne znam, jer previše je za tuning, a ipak je ovo na bazi postojećeg modela i to električnog Model S kojeg pravi Tesla. Prerada je sa potpisom RemetzCar kuće (konkretno čovjek po imenu Floris de Raadt), ...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

... vozila i raznim većim natjecanjima. Nedavno je sve-električni BMW i3 (94Ah) okrunjen pobjednikom u kategoriji nagrade svjetskog urbanog automobila 2017. godine predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku. i3 kombinira koncept vozila koji je od prvog dana razvijen kako bi se osigurala čista električna mobilnost u urbanim područjima - sadržavajući putničku ćeliju izrađenu od plastike ojačane karbonskim vlaknima (CFRP) - i snažnom BMW eDrive tehnologijom uz iznimno snažnu bateriju koja povećava doseg auta za 50 posto. "Oduševljeni smo što je BMW i3 prepoznat kao svjetski urbani automobil godine", kaže Ludwig Willisch, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke BMW za Sjevernu Ameriku. "Dizajn za i3 bio je stvoriti megalopolis vozilo za gradove budućnosti. Danas impresivni doseg BMW-a i3 (94Ah) i njegova visoka razina dinamičkih performansi čine ga savršeno održivim urbanim vozilom za ljude diljem svijeta.”

BMW i3 (94Ah) (potrošnja goriva u kombiniranom ciklusu novog europskog ciklusa vožnje (NEDC): 0,0l/100km, kombinirana potrošnja električne energije: 13,1-12,6 kWh/100km, kombinirana emisija CO2: 0g/km) bio je inauguracijski pobjednik nove kategorije urbane mobilnosti poznate nagrade Svjetskog automobila godine (WCOTY). Upravni odbor natjecanja pokrenuo je nagradu u znak prepoznavanja specifičnih zahtjeva za osobnom mobilnošću u urbanim sredinama. Osim ograničene dostupnosti cesta i parkirališta, planovi smanjenja emisija koje nastaju cestovnim prometom predstavljaju proizvođačima vozila izazove za koje se nadaju da samo inovativni koncepti vozila mogu riješiti. Potpredsjednik odbora nagrade za Svjetski auto godine Mike Rutherford napomenuo je kako je BMW i3 pokazao da takvi modeli mogu biti i elegantni i atraktivni, a također i vrlo ugodni za vožnju. Sa svojim kompaktnim dimenzijama vanjštine i električnim motorom od 125 kW/70 KS, opisao je BMW i3 kao "jedan od najboljih proizvoda omjera vrijednosti za novac na tržištu”.

Globalno vodstvo pogonjeno BMW i eDrive tehnologijom: sa svojim  BMW i i BMW iPerformance modelima, BMW Grupa je najuspješniji proizvođač vozila s alternativnim pogonskim sustavima.*

Od svojeg lansiranja prije nekih tri i pol godine, BMW i3 - sa svojim stalno rastućim podacima o registraciji - bio je stalna prisutnost na vrhu ljestvica prodaje za vrhunska kompaktna električna vozila i u Europi i diljem svijeta. Dokaz vodeće uloge modela i3 u razvoju električne mobilnosti može se pronaći u činjenici da na mnogim tržištima sada ima znatno veći udio tržišta električnih vozila nego što njegova roditeljska marka BMW može potraživati u segmentima modela s konvencionalnim pogonom. U Njemačkoj, na primjer, i3 u ovom trenutku zauzima 22 posto tržišta (BMW ukupno: 8 posto), u Norveškoj je na vrhu statistike sa 27 posto, a po cijeloj Europi brojka je 17 posto. BMW i8 hibridni plug-in sportski automobil također je pridonio međunarodnom uspjehu marke BMW i. Sa svojim jedinstvenim i očaravajućim zadovoljstvom u vožnji i održivošću, uspio je postati najvažniji svjetski hibridni sportski automobil.

Kroz opsežan prijenos tehnologije na druge marke BMW Grupe, BMW i je također bio značajan čimbenik u velikom tržišnom uspjehu tvrtke na području održive mobilnosti. Od ožujka 2010. godine, tehnologija BMW eDrive pogonskog sustava izvorno razvijena za BMW i modele je pronašla svoj put u šest BMW modela sveukupne ponude i po prvi je uvedena u model MINI. Od početka 2017. godine, BMW je predvodio put u premium segmentu ne samo u Njemačkoj već i u cijeloj Europi i širom svijeta sa svojim BMW iPerformance automobilima. U Njemačkoj ima 28 posto udjela tržišta hibridnih plug-in vozila, a BMW iPerformance automobili imaju svjetski tržišni udio od 20 posto.

Potaknut rastućom popularnošću svojih BMW i i BMW iPerformance automobila, BMW Grupa je predvodila napredak na području održive mobilnosti. Cjelokupna slika pokrivenosti tržišnog segmenta i rezultata prodaje pokazuju da je tvrtka sada vodeći svjetski zastupnik vozila s električnim pogonskim sustavima. Nudeći modele u devet različitih kategorija vozila, raznolikost postave vozila BMW-ove grupe nadmoćnija je od bilo kojeg suparnika, i tvrtka trenutačno zauzima treće mjesto za nove registracije na globalnom tržištu električnih i hibridnih plug-in vozila. Samo 2017. godine, BMW Grupa je na putu da proda više od 100.000 automobila sa sve-električnim ili hibridnim plug-in pogonskim sustavima. Na temelju konstantnog porasta prodaje, BMW Grupa očekuje da će oko 15-25 posto svjetske proizvodnje u 2025. godini pogoniti sve-električni ili hibridni plug-in pogonski sustav.

*Izvor: Izvješće Polk/HIS, izdanje od 13. travnja 2017. godine

Uz uživanje u kontinuiranom prodajnom uspjehu, marka BMW i je također bila sve produktivniji skupljač nagrada za svoje proizvode i sveobuhvatni pristup održivoj mobilnosti. Među novinama posljednjih mjeseci je osvojena nagrada "Goldene Lenkrad 2016" u kategoriji "Alternativni pogonski sustavi". Godine 2013. BMW i3 osvojio je nagradu "Grüne Lenkrad" u istom natjecanju, čineći ga prvim modelom koji je zaslužio razliku - koju su predstavili "Auto Bild" i "Bild am Sonntag" kao priznanje za izvanrednu ekološku izvedbu - po drugi put. Nekoliko tjedana kasnije, marka BMW i je dodijeljena nagradu međunarodnog urednika "Premium Pionier Elektromobilität" u natjecanju "Auto Trophy" časopisa "Auto Zeitung".

BMW i3 (94Ah) također je osvojio žiri nagrade "Automobil godine" u Velikoj Britaniji početkom 2017. godine. Model i3 je osvojio vrh ankete u kategoriji za električna vozila s cijenom između 20.000 i 40.000 funti u organizaciji časopisa "What Car?". Nešto kasnije, BMW i8 hibridni plug-in sportski automobil (u kombiniranom ciklusu novog europskog ciklusa vožnje (NEDC): 2.1l/100km [134.5 mpg imp], kombinirana potrošnja električne energije: 11.9 kWh/100km, kombinirana emisija CO2: 49 g/km) dodao je još jedan trofej svojoj kolekciji, osvojivši anketu čitatelja časopisa "Auto Bild Allrad" u kategoriji hibridnih automobila s pogonom na sve kotače.

O BMW i i BMW iPerformance

BMW i je marka BMW Grupe usmjerene na povezane usluge mobilnosti, vizionarske koncepte vozila i novo razumijevanje pojma premium snažno definiranog održivošću. BMW i je prisutan u 54 zemlje s BMW i3 električnim automobilom za urbana područja, BMW i8 hibridnim plug-in sportskim automobilom i hibridnim plug-in BMW iPerformance automobilima. BMW i je također povezan s tvrtkama koje uključuju DriveNow (dijeljenje automobila), ReachNow (dijeljenje automobila 2.0), ChargeNow (jednostavan pristup najvećoj mreži točaka punjenja na svijetu), ParkNow (izravna lokacija, rezervacija i plaćanje parkirnih mjesta), BMW i Venture (ulaganja u start-up poduzeća), BMW-ove Energetske usluge i Centar za kompetentnost za urbanu mobilnost (savjetovanje za gradove).

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE