Početna

Memminger Roadster 2.7

Nebrojeno puta smo se uvjerili da je ljepota u jednostavnosti. Bez viška detalja, ako su beskorisni i nemaju funkciju. Ovo je Memminger Roadster 2.7 i na bazi je, kao što vidite Volkswagenove bube, najlegendarnijeg od svih automobila današnjice.

0
0
0
s2smodern

.... ozbiljni su, i proizvodnu verziju će pokazati na sajmu u Franfurtu na jesen. Ian Callum kaže da je koncept već 80 posto proizvodna varijanta, dakle nekih spektakularnih promjena neće biti. 

Baterije energetskog kapaciteta od 90 kWh bit će dovoljne za oko 500 kilometara puta sa jednim punjenjem. Najveća snaga oko 400 KS, a obrtni moment od samog pokretanja je 700 Nm. Ni najmanji, ni najveći nego jedini, i ovo je jedna od stavki koje ćete vidjeti da ne razumiju u automobilskim medijima. Šta ćete, danas svak piše o svemu. 

Baterije se napune za 1,5 sat do 80 postokapaciteta, a 100 posto za nešto više od dva sata. Masa je 2.100 kg. Bit će skuplji od F-Pace modela za 10-15 psoto. 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE