Početna

BMW Z4, ili nova serija Z

A evo ga na njemačkim autoputevima u okolini Minhena - BMW serija Z ili ako hoćete konkretno novi Z4. Valjda će tako nositi ime. Video slab, ali iskosite malo glavu radi ugođaja ;)

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Kao prvo, Golf je model Volkswagena, a Volvo imaviše modela.

Ovdje neko upoređuje skoro kompletan brend (V70, S90 i V90) i jedan model drugog brenda. Dalje, glupost ovog poređenja raste saznanjem da se upoređuje PREMIUM brend sa modelom koji na zapadu kupuje, tzv., srednja klasa.

Meni lično je nevjerovatno kako je do sada Volvo prodavao više modela S/V-70/90 nego VW svojeg Golfa, pa i u Švedskoj. U ovom slučaju radi se o tome da je Golf našao oko 22.000 vlasnika, a Volvo je prodao nešto više od 21.000 svojih modela V70, S90 i V90.

To vam je to, kako marketing odradi svoje, da onaj ko ne razmišlja pomisli "Vidi, bolji im Golf od Volva". A nije tako. Istina je da je Golf jeftiniji od Volva. Mogli su napisati i da je Golf premašio prodaju S-klase i E-kalse u Njemačkoj, ili da se bolje prodaje od Jaguara XF u Britaniji, ili ....

Ipak u Švedskoj istina je drugačija, i pored ovoga Volvo drži 20-21 posto tržišta, a VW 15,6 posto. Dakle stvari su samo iskarikirane i daleko od stvarne istine. Očito počinje godina i trebaju im reklame Volskwagena.

A GOLF JE U ŠVEDSKOJ PRODAVANIJI I OD SAMOG FERRARIJA!!!

 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE