Početna

Novi Porsche Cayenne u Bosni i Hercegovini

Gospodin Senad Olovčić direktor kompanije porsche BH i gospodin Armin Mulović, menadžer marke Porsche za Bosnu i Hercegovinu su za svojih par medija, koje niti ko gleda niti čita, vlasnicima mesara, poduzetnicima ovih građevinskih firmi, takvih ima više ...

TREBATE OSIGURANJE?
Nazovite:
063 202 207 ili
  062 875 275

SMK Rent-a-Car, Sarajevo
Mob&Viber 061 053 053

0
0
0
s2sdefault

Ma kakva senzacija, to malo imitiramo bh medije naslovom, sve je inače pogrešno postavljeno.

Kao prvo, Golf je model Volkswagena, a Volvo imaviše modela.

Ovdje neko upoređuje skoro kompletan brend (V70, S90 i V90) i jedan model drugog brenda. Dalje, glupost ovog poređenja raste saznanjem da se upoređuje PREMIUM brend sa modelom koji na zapadu kupuje, tzv., srednja klasa.

Meni lično je nevjerovatno kako je do sada Volvo prodavao više modela S/V-70/90 nego VW svojeg Golfa, pa i u Švedskoj. U ovom slučaju radi se o tome da je Golf našao oko 22.000 vlasnika, a Volvo je prodao nešto više od 21.000 svojih modela V70, S90 i V90.

To vam je to, kako marketing odradi svoje, da onaj ko ne razmišlja pomisli "Vidi, bolji im Golf od Volva". A nije tako. Istina je da je Golf jeftiniji od Volva. Mogli su napisati i da je Golf premašio prodaju S-klase i E-kalse u Njemačkoj, ili da se bolje prodaje od Jaguara XF u Britaniji, ili ....

Ipak u Švedskoj istina je drugačija, i pored ovoga Volvo drži 20-21 posto tržišta, a VW 15,6 posto. Dakle stvari su samo iskarikirane i daleko od stvarne istine. Očito počinje godina i trebaju im reklame Volskwagena.

A GOLF JE U ŠVEDSKOJ PRODAVANIJI I OD SAMOG FERRARIJA!!!

 

AutoMotoSvijet ima najviše fanova na FB profilu od svih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini, preko preko 80.000!

Pridružite se i Vi!