Početna

Mercedes E-Class All-Terrain 4x4²

Portalne osovine su uduplale klirens, i nemojte da vas čudi naslovna fotografija. A šta su portalne osovine pročitajte klikom ovdje. Jedan od inžinjera koji je bio uključen u razvoj E-klase Mercedesa All-Terrain

TREBATE OSIGURANJE?
Nazovite:
063 202 207 ili
  062 875 275

0
0
0
s2smodern

Ford, za kojeg ne znamo da ima distributera u Bosni i Hercegovini, i čiji salon u Mostaru ...

... možda i najbolje pokazuje kako je ovaj brend u BiH bio zastupljen - nikako, počeo je sa proizvodnjom modela GT za 2017. modelsku godinu. KONAČNO! Proizvodnja se odvija u Multimatic Incorporated pogonima u Markhamu, Ontario. 

Inače zanimljiva stvar je da se kupci moraju obavezati kako neće prodati model koji kupe najmanje naredna 24 mjeseca. Proizvodnja je ograničena na 250 primjeraka godišnje. 

GT pokreće 3,5 litarski twin-turbo V6 motor, a cijena, ona startna je 400.000 američkih dolara.

Zanimljiva je i priča kako je u stvari nastao GT model, i ovdje samo ukratko. Ford je trebao tamo nekad 60-ih godina preuzeti Ferrari. Enzo je i došao na potpisivanje ugovora o preuzimanju, ali kada je vidio da Ford želi da preuzme i odjel za trke, odustao je od prodaje brenda, a onako Henry Ford, ne znam koji po redu, naložio je svojim inžinjerima da razviju automobil koji će pobijediti Ferrari na trci 24 sata Le Mans. I to im je uspjelo. Fina je to priča, ima tu i Ferrari P3 u priči, i promašaji kod razvoja, no na kraju, Ford je sa GT-om otpuhao Ferrari na Le Mans-u.

A bez logotipa ..... ko zna šta je ovo?

AutoMotoSvijet ima najviše fanova na FB profilu od svih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini, preko preko 80.000!

Pridružite se i Vi!