Početna

Stari Mustang modeli sa novim tehnologijama

Ford je licencirao kompaniju iz Oklahome, a zove se Classic Recreations da pravi njihove najlegendarnije automobile, uz korištenje novih tehnologija. Radi se o modelima 1969-1970 BOSS 302, 1969-1970 BOSS 429 i 1969-1970 Mach 1 Mustangs.

0
0
0
s2smodern

... kako bi stimulisala konkurenciju u oblasti hibrida i automobila pokretanih električnom energijom. Ima još priče oko ovoga, kako su spremni od dobavljača tražiti da se u rane faze razvoja pojedinih komponenti i elemenata uključe i drugi kako bi se isti mogli ugrađivati i kod drugih bla bla bla, a šta je stvari razlog? Jednostavno je, uključivanjem i drugih Toyota neće sama plaćati troškove razvoja, a ako bi se i za druge pravile te iste komponente, ili sroedne, njihova cijena bi pala i za Toyotu, čime bi Toyotina vozila postala konkurentnija i ovima što spaljuju benzin i diesel. Pored toga, ukoliko se bude ugrađivalo nešto što pravi Toyota, mislim na druge marke, onda bi mogli da uredno naplaćuju i održavanje tih sistema u svojim servisima.

Sa druge strane, i ostali mogu ponuditi nešto slično, no ne nude, dakle ovo je ipak OK potez od Toyote i prema drugima i prema kupcima.

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE