Početna
Reg.

Novi Tesla Roadster

Tesla će pokazati i novi Roadster čiji je energetski kapacitet baterija nevjerovatnih 200 kWh, a to je dovoljno za 1.000 kilometara autonomije. Ubrzanje do stotke je 2 sekunde, a najveća brzina preko 400 km/h.

TREBATE OSIGURANJE?
Nazovite:
063 202 207 ili
  062 875 275

SMK Rent-a-Car, Sarajevo
Mob&Viber 061 053 053

0
0
0
s2sdefault

Reuters javlja da Toyota želi sljedeću generaciju hibridnog pogona ponuditi i drugim proizvođačima, ...

... kako bi stimulisala konkurenciju u oblasti hibrida i automobila pokretanih električnom energijom. Ima još priče oko ovoga, kako su spremni od dobavljača tražiti da se u rane faze razvoja pojedinih komponenti i elemenata uključe i drugi kako bi se isti mogli ugrađivati i kod drugih bla bla bla, a šta je stvari razlog? Jednostavno je, uključivanjem i drugih Toyota neće sama plaćati troškove razvoja, a ako bi se i za druge pravile te iste komponente, ili sroedne, njihova cijena bi pala i za Toyotu, čime bi Toyotina vozila postala konkurentnija i ovima što spaljuju benzin i diesel. Pored toga, ukoliko se bude ugrađivalo nešto što pravi Toyota, mislim na druge marke, onda bi mogli da uredno naplaćuju i održavanje tih sistema u svojim servisima.

Sa druge strane, i ostali mogu ponuditi nešto slično, no ne nude, dakle ovo je ipak OK potez od Toyote i prema drugima i prema kupcima.

AutoMotoSvijet ima najviše fanova na FB profilu od svih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini, preko preko 80.000!

Pridružite se i Vi!