Početna

REMETZCAR TESLA MODEL S SHOOTING BRAKE

Evo i problema za naš sajt! Staviti ovo u tuning ili u rubriku Službeno? Ne znam, jer previše je za tuning, a ipak je ovo na bazi postojećeg modela i to električnog Model S kojeg pravi Tesla. Prerada je sa potpisom RemetzCar kuće (konkretno čovjek po imenu Floris de Raadt), ...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

O čemu govorim najbolje ćete znati kad nekog sa ovih prostora koji je završio u SAD-u i tamo počeo da vozi, sjednete u bilo koji naš automobil koji ima klasičan ručni mjenjač. Ma nemaju pojma. Dakle Chevrolet je omogućio da se sa Boltom vozi praktično koristeći jednu pedalu. Otpuštanjem pedale gasa, počinje da radi sistem za regeneraciju energije kretanja, a u nekim normalnim uslovima vožnje popuštanje pedale gasa će i zaustaviti automobil. Naravno Chevrolet upozorava da se vozači ne oslanjaju isključivo na ovakav način zaustavljanja, jer postoje situacije kada je potrebno ptirisnuti i dobro poznatu srednju ili lijevu pedalu.

Postoje četiri nivoa regeneracije energije a to bira vozač. 

Zamislite koliko su svi automobili do sada energije rasuli u vidu toplote preko disk pločica i pakni, umjesto da je ista korištenja za privremeno skladištenje na neki način pa pretavranje opet u mehanički rad.

Elektropogon ima niz prednosti nad SUS motorima, a jedna od njih je i da ne zahtijeva mjenjač. Radi momenta čija se najveća vrijednost postigne odmah, kod Bolta nema potrebe za mjenjačem. Nema filtera motora, nema zamjene ulja u motoru, nema filtera goriva, .....

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE