Početna

Nadgradnja i blagi redizajn: Volvo XC90

Volvo je osvježio svoj najreprezentativniji model: XC90. Do sada su prodali 360.000 ovih automobila. Iako je redizajn, ipak ima novosti: Dodali su KERBS, nije službena skraćenica, ali eto da naslutite o čemu se radi, a to je:

Pin It

... u pametnim telefonima, pametnim satovima, narukvicama za praćenje aktivnosti, pametnom nakitu (npr. prstenima, ogrlicama) kao i uređajima za proširenu/virtualnu stvarnost. 

U usporedbi s pametnim telefonima, nosivi uređaji suočavaju se s mnogo težim prostornim ograničenjima i ograničenjima napajanja. Sićušni energetski učinkoviti 9-osni senzor kao što je BMX160 idealan je upravo u tom okruženju. Ovaj novi senzor nalazi se u kompaktnom pakiranju 2,5 x 3,0 x 0,95 mm3, te je najmanji 9-osni senzor pokreta u industriji.

„Kombiniranjem napredne tehnologije senzora tvrtke Bosch Sensortec u jedan kompaktan paket, BMX160 postavlja nova mjerila u industriji za visoku učinkovitost, mali ekološki otisak i nisku potrošnju energije”, izjavila je Jeanne Forget, potpredsjednica Odjela za marketing tvrtke Bosch Sensortec. „Ovaj uređaj napokon svladava današnja ograničenja postavljanja u pametne telefone i izravno rješava zahtjeve nosivih uređaja, gdje su prostor za tiskanu pločicu i niska potrošnja energije još važniji”.

Omogućavanje aplikacija nosivih uređaja
Senzor BMX160 omogućuje da se aplikacije nosivih uređaja sa sustavom Android oslanjaju na senzorske podatke poput orijentacije uređaja, magnetskog smjera ili gravitacijskog vektora. Nadalje, senzor podržava primjene kao što su 3D unutarnje mapiranje i virtualna stvarnost optimizirana za pametne telefone – odnosno, Cardboard Virtual Reality (VR). Senzor se može upotrebljavati zajedno s Bosch Sensortec BSX softverskom knjižnicom za združivanje senzorskih podataka za još optimiziraniji rad.

Jednokomponentni BMX160 učinkovito zamjenjuje trenutno prevladavajuće dvokomponentno zaobilazno rješenje, odnosno kombinaciju 6-osne inercijske mjerne jedinice i 3-osnog geomagnetskog senzora. Ovaj inovativni 9-osni senzor pokreta osigurava fleksibilnost postavljanja potrebnu za svladavanje trenutnih ograničenja pozicioniranja magnetskog senzora. Kompatibilnost priključaka i registra s industrijskim standardom, 6-osnom inercijskom mjernom jedinicom BMI160 tvrtke Bosch Sensortec, pojednostavnjuje zadaću nadogradnje dizajna.

Ugrađena jedinica za upravljanje energijom
BMX160 ima ugrađenu jedinicu za upravljanje energijom i značajke vrlo niskoenergetskih pozadinskih aplikacija. Ovime se omogućuje da procesor aplikacija koji troši mnogo energije mnogo dulje ostaje u stanju mirovanja, primjerice pri brojanju koraka, što dodatno doprinosi produljivanju intervala punjenja baterije. Integrirana funkcija brojanja koraka i detektor značajnog pokreta kompatibilan sa sustavom Android svaki zasebno troše samo 30 mikroampera (µA).

Brzinomjer, žiroskop i magnetska tehnologija u senzoru BMX160 optimizirani su za niski otklon, nisku buku i najbolju stabilnost temperature. Tehnologija žiroskopa tvrtke Bosch Sensortec omogućava iznimno niski otklon, što je ključna značajka za točno korisničko iskustvo u stvarnom vremenu, posebno u primjenama proširene i virtualne stvarnosti.