Početna

Stari Mustang modeli sa novim tehnologijama

Ford je licencirao kompaniju iz Oklahome, a zove se Classic Recreations da pravi njihove najlegendarnije automobile, uz korištenje novih tehnologija. Radi se o modelima 1969-1970 BOSS 302, 1969-1970 BOSS 429 i 1969-1970 Mach 1 Mustangs.

0
0
0
s2smodern

... na putu pretvarao u električnu energiju, a to pretvaranje bi stvaralo otpor koji bi imao ulogu koju imaju današnji amortizeri. Nije teško nadoći na ovu ideju samo je problem sama realizacija. Nazivaju tehnologiju eROT, a nije nova, ovo je pokušao ZF sa GenShock tehnologijom. Dakle nisu ono originalni autori ideje. Rezultati testova su ovakvi: 0,5 kWh u 48 Voltnoj bateriji. Oni koji poznaju jedinice znaju šta ovo znači, a oni koji ne ... nek pitaju ako ne znaju. Uglavnom izraženo u gorivu ovo će na njemačkim putevima uštedjeti 0,7 litara na 100 kilometara. A na BH putevima, npr dionica od centra Mostara pa prema izlazu u Sarajevo bit će struje da se neće moći potrošiti! Zahvajujući firmi koja je navlačila onaj asfalt. Vjerujem da je u većini gradovla slična situacija.

Proizvodnja? U Audiju tvrde već iza sljedeće godine, a uvest će i 48 Voltni sistem za hibride. 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE