Početna

REMETZCAR TESLA MODEL S SHOOTING BRAKE

Evo i problema za naš sajt! Staviti ovo u tuning ili u rubriku Službeno? Ne znam, jer previše je za tuning, a ipak je ovo na bazi postojećeg modela i to električnog Model S kojeg pravi Tesla. Prerada je sa potpisom RemetzCar kuće (konkretno čovjek po imenu Floris de Raadt), ...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

... na putu pretvarao u električnu energiju, a to pretvaranje bi stvaralo otpor koji bi imao ulogu koju imaju današnji amortizeri. Nije teško nadoći na ovu ideju samo je problem sama realizacija. Nazivaju tehnologiju eROT, a nije nova, ovo je pokušao ZF sa GenShock tehnologijom. Dakle nisu ono originalni autori ideje. Rezultati testova su ovakvi: 0,5 kWh u 48 Voltnoj bateriji. Oni koji poznaju jedinice znaju šta ovo znači, a oni koji ne ... nek pitaju ako ne znaju. Uglavnom izraženo u gorivu ovo će na njemačkim putevima uštedjeti 0,7 litara na 100 kilometara. A na BH putevima, npr dionica od centra Mostara pa prema izlazu u Sarajevo bit će struje da se neće moći potrošiti! Zahvajujući firmi koja je navlačila onaj asfalt. Vjerujem da je u većini gradovla slična situacija.

Proizvodnja? U Audiju tvrde već iza sljedeće godine, a uvest će i 48 Voltni sistem za hibride. 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE