Početna

Mercedes E-Class All-Terrain 4x4²

Portalne osovine su uduplale klirens, i nemojte da vas čudi naslovna fotografija. A šta su portalne osovine pročitajte klikom ovdje. Jedan od inžinjera koji je bio uključen u razvoj E-klase Mercedesa All-Terrain

TREBATE OSIGURANJE?
Nazovite:
063 202 207 ili
  062 875 275

0
0
0
s2smodern

Mercedes će biti prvi proizvođač automobila koji će masovno koristiti filter čestica na ...

... benzinskim motorima. Tehnologiju su testirali na modelima S500 dvije godine, i imaju rezultate koji su pozitivni kada je u pitanju očuvanje čovjekove sredine. Nisu se izjasnili na koje će modele ugrađivati filter čestica, ali definitivno će to biti na S-klasi. Koji motori, i koje klase još, ... ma vjerovatno tokom vremena na svima. 

Inače u posljednje vrijeme su investirali 3,3 milijarde eura u nove tehnologije, a novi motor, koji se ugrađuje u E 220d je modularan, prilagodljiv i poprečnom i uzdužnom postavljanju, a pored toga ima 25 konja više uz čišći ispuh u odnosu na prethodnika.


Mercedes has announced plans to become the first automaker to widely use particulate filters on vehicles equipped with gasoline engines. The company has been testing the technology on the S500 for more than two years and has seen positive environmental results.  This has spurred the automaker to add particulate filters to other versions of the S-Class.

AutoMotoSvijet ima najviše fanova na FB profilu od svih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini, preko preko 80.000!

Pridružite se i Vi!