Početna

OPOZIV: Seat Leon (2014 - 2015)

Seat je opozvao Leon koji je pravljen od 19. septembra 2014. do 6. oktobra 2014. godine. Problem je što putnik može biti "izrešetan" zbog komadića kapsule koja je zadužena da napuše zračni jastuk. Naime taj generator gasa, njegovo kućište, može biti oštećeno, i

0
0
0
s2smodern

Mercedes će biti prvi proizvođač automobila koji će masovno koristiti filter čestica na ...

... benzinskim motorima. Tehnologiju su testirali na modelima S500 dvije godine, i imaju rezultate koji su pozitivni kada je u pitanju očuvanje čovjekove sredine. Nisu se izjasnili na koje će modele ugrađivati filter čestica, ali definitivno će to biti na S-klasi. Koji motori, i koje klase još, ... ma vjerovatno tokom vremena na svima. 

Inače u posljednje vrijeme su investirali 3,3 milijarde eura u nove tehnologije, a novi motor, koji se ugrađuje u E 220d je modularan, prilagodljiv i poprečnom i uzdužnom postavljanju, a pored toga ima 25 konja više uz čišći ispuh u odnosu na prethodnika.


Mercedes has announced plans to become the first automaker to widely use particulate filters on vehicles equipped with gasoline engines. The company has been testing the technology on the S500 for more than two years and has seen positive environmental results.  This has spurred the automaker to add particulate filters to other versions of the S-Class.

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE