Početna

Najbrži SUV na svijetu bit će ....

Lister, tunerska kuća, ima namjeru od Jaguarovog F-Pace SVR modela načiniti najbrži SUV na planeti. Kako? Iz 5,0 litara velikih cilindara V8 motora izvući će oko 680 KS, a to će biti dovoljno za, kažu, 306 km/h. Namjeravaju napraviti 250 takvih automobila. Tačnije, ...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

... benzinskim motorima. Tehnologiju su testirali na modelima S500 dvije godine, i imaju rezultate koji su pozitivni kada je u pitanju očuvanje čovjekove sredine. Nisu se izjasnili na koje će modele ugrađivati filter čestica, ali definitivno će to biti na S-klasi. Koji motori, i koje klase još, ... ma vjerovatno tokom vremena na svima. 

Inače u posljednje vrijeme su investirali 3,3 milijarde eura u nove tehnologije, a novi motor, koji se ugrađuje u E 220d je modularan, prilagodljiv i poprečnom i uzdužnom postavljanju, a pored toga ima 25 konja više uz čišći ispuh u odnosu na prethodnika.


Mercedes has announced plans to become the first automaker to widely use particulate filters on vehicles equipped with gasoline engines. The company has been testing the technology on the S500 for more than two years and has seen positive environmental results.  This has spurred the automaker to add particulate filters to other versions of the S-Class.

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE