Početna

Mercedes E-Class All-Terrain 4x4²

Portalne osovine su uduplale klirens, i nemojte da vas čudi naslovna fotografija. A šta su portalne osovine pročitajte klikom ovdje. Jedan od inžinjera koji je bio uključen u razvoj E-klase Mercedesa All-Terrain

TREBATE OSIGURANJE?
Nazovite:
063 202 207 ili
  062 875 275

0
0
0
s2smodern

Kada se Qualcomm sa nekim udruži u bilo kakvom projektu, to je vijest. Kada se udruži sa Daimlerom, ...

... rezultat bi trebao biti fascinantan na jedan ili drugi način. Pisali smo o tome da je bežično punjenje automobila na parkinzima, mislim na električne ili hibridne, trebalo biti podložno provjerama na uticaj zdravlja radi elektromagnetnih valova, a ovo njihovo udruživanje je izgleda baš na tragu razvoja takvih punjača za Mercedesove hibride i električna vozila. To vam je kao da imate transformatore na parikingu, a ne automobile, a postoje studije (imamo rezultate jedne iz Danske) i tome da postoje podaci da je uticaj ovih valova koji su jaki i svega 0,2 mikroTesle kancerogen po ljudski organizam. E sada,.... velike kompanije će jednostavno naći načina da potplate sve koje treba potplatiti kako bi nam plasirali bilo koju, opasnu po zdravlje, tehnologiju, pa će tako biti i sa ovom.


Qualcomm and Daimler extended their partnership, and final stage shall be energy wireless transfer to car-battery. We already mentioned that this technology could cause huge EM vawes, and these vawes are, by meny scientists, dangerous for human body, and some researchers claims only 0,2 mikroTesla causing cancers.

But I am affraid, noone care about health, only what matters is profit. So, you can expect your parking to become sort of transformator-station.

 

AutoMotoSvijet ima najviše fanova na FB profilu od svih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini, preko preko 80.000!

Pridružite se i Vi!