Početna

REMETZCAR TESLA MODEL S SHOOTING BRAKE

Evo i problema za naš sajt! Staviti ovo u tuning ili u rubriku Službeno? Ne znam, jer previše je za tuning, a ipak je ovo na bazi postojećeg modela i to električnog Model S kojeg pravi Tesla. Prerada je sa potpisom RemetzCar kuće (konkretno čovjek po imenu Floris de Raadt), ...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

... Oni se ne mogu vrtjeti onako kako mi želimo, nemožemo imati elektromotor koji će mijenjati brojeve obrtaja u praznom hodu onako kako mi to želimo. Radi principa rada, to je jasno predefinisano konstruktivnim rješenjem, pa je za te motore razvijanje mjenjača na neki način posebnije od drugih. 

Na video snimku je trostepeni mjenjač koji razvija KOM Advanced Powertrain Strategies, a u ZF-u kažu da će u bliskoj budućnosti razviti i one sa četiri stepena prenosa. Dakle električni automobili će dobiti mjenjače kakve poznajemo danas.


Electro-motors are little bit specific in their way of how they functioning, so it is not the same thing develop gearbox for those kinds of engines and for Internal Combustion Engines. In the future, ZF claims, there will be even 4-speed gearboxes for electric vehicle, and that means 20 percent bigger autonomy of those cars limited by battery capacity as well as their ability off releasing high density of energy in a time. 

Vide shows three-speed box and it's not a ZF unit, but one made by KOM Advanced Powertrain Strategies.

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE