Poređenja i analize automobila
Pin It

Ilustracije koje vidite su službene. Na prvoj ilustraciji vidite poređenje Golfa 6 i 7 gdje je novi Golf, i mjere koje ga predstavljaju prikazan plavom bojom. E hajde da malo primjećujemo stvari. Vidi se da je zadnji točak kod novog Golfa nešto unazad, dakle međuosovinsko rastojanje je nešto veće. Automobil bi trebao jedva primjetno biti udobiniji voziti na dužim relacijama. Dužuna prostora unutra je povećanja 14 milimetara. Pogledajmo sada plave figure vozača i putnika pozadi. Putnik pozadi je u odnosu na sivu figuru povuče, i čini se da će imati više prostora za noge. Ipak, pogledajte i figuru naprijed - vozača. I on je pomaknut unazad, pa razmak između dvije plave i dvije sive figure skoro da je isti. Što se tiče prostora za putnike čini se da nema nikakvog primjetnijeg napretka. Sem što je naslonjač na zadnjoj klupi neštopoloženiji. Pogledajte prednji kraj (mjera Front body), ....

...ona je doživjela najveću promjenu, duža je 30 milimetara kod Golfa 7 u odnosu na Golfa 6. Šta ovo znači? Ništa, više prostora je otišlo na motorni prostor i vjerovatno je uslovljeno MQB platformom kod koje postoji jedna nepromjenjiva dimenzija, i ona uslovljava i uslovljavat će dimenzije i drugih vozila Volkswagena (MQB platforma - kliknuti ovdje

Automobil je duži 56 milimetara. Od toga je na prednji kraj otišlo 30 mm, a na zadnji kraj 12 mm. Međuosovinsko rastojanje je veće 59 milimetara, a unutrašnji prostor je duži 14 milimetara. 

Sada sami malo pogledajte gornju ilustraciju, mjere i donesite zaključak ima li tu ikakve promjene vrijedne spominjanja kada je prostor u pitanju! Automobil je širi 13 milimetara i niži 28 milimetara!

Konstrukcija bi trebala biti kruća kod novog Golfa, što smo pretpostavljali već prije, a ipak će masa biti manja za 100-ak kilograma nego kod Golfa 6 analogne verzije. 

Premijera novog Golfa (Mk7) će biti u Berlinu 04. septembra.