Početna

Novi Porsche Cayenne u Bosni i Hercegovini

Gospodin Senad Olovčić direktor kompanije porsche BH i gospodin Armin Mulović, menadžer marke Porsche za Bosnu i Hercegovinu su za svojih par medija, koje niti ko gleda niti čita, vlasnicima mesara, poduzetnicima ovih građevinskih firmi, takvih ima više ...

TREBATE OSIGURANJE?
Nazovite:
063 202 207 ili
  062 875 275

SMK Rent-a-Car, Sarajevo
Mob&Viber 061 053 053

0
0
0
s2sdefault

Nije Volkswagen jedini, samo je prvi otkriven i "zvono je na njemu". Ima i drugih, a kao što ćemo ...

... vidjeti i manje sofisticiranih. Dok su se u Volkswagenu potrudili da na osnovu raznih parametara sistem prepozna da je automobil na testovima ispuha, dotle su Italijani sve to pojednostavili najviše moguće.

Kako? 

Skontali su da test ispuha može da traje 26 minuta i 40 sekundi, od paljenja motora do završetka, i svoj software kod modela 500X su namjestili na način da nakon paljenja, ako automobil stoji. Vodili su se vremenom najdužeg testa ispušnih plinova, otuda to vrijeme u sekund.  

Kod Volkswagena je izračunato da sistem emituje do 40 (četrdeset) puta više azotnih oksida nego je to dozvoljena EPA propisima (u SAD-u), kada je na cesti u odnosu na test ispuha. Software VW-a je toliko sofisticiran da ima čak 10 režima rada, u zavisnosti od parametara koja vrsta testa se osjeća. 

AutoMotoSvijet ima najviše fanova na FB profilu od svih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini, preko preko 80.000!

Pridružite se i Vi!