Početna

Opoziv: Kia Sorento (2011.)

A evo i opoziva Kije, konkretno modela Sorento koji je pravljen u 2011. godini. Ima problem sa curenjem goriva, koje se može dešavati u motorskom prostoru. A to može dovesti do požara. Izvor: Alert 12/2018 A12/0397/18

0
0
0
s2smodern

Nije Volkswagen jedini, samo je prvi otkriven i "zvono je na njemu". Ima i drugih, a kao što ćemo ...

... vidjeti i manje sofisticiranih. Dok su se u Volkswagenu potrudili da na osnovu raznih parametara sistem prepozna da je automobil na testovima ispuha, dotle su Italijani sve to pojednostavili najviše moguće.

Kako? 

Skontali su da test ispuha može da traje 26 minuta i 40 sekundi, od paljenja motora do završetka, i svoj software kod modela 500X su namjestili na način da nakon paljenja, ako automobil stoji. Vodili su se vremenom najdužeg testa ispušnih plinova, otuda to vrijeme u sekund.  

Kod Volkswagena je izračunato da sistem emituje do 40 (četrdeset) puta više azotnih oksida nego je to dozvoljena EPA propisima (u SAD-u), kada je na cesti u odnosu na test ispuha. Software VW-a je toliko sofisticiran da ima čak 10 režima rada, u zavisnosti od parametara koja vrsta testa se osjeća. 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE