Početna

OPOZIV: Seat Leon (2014 - 2015)

Seat je opozvao Leon koji je pravljen od 19. septembra 2014. do 6. oktobra 2014. godine. Problem je što putnik može biti "izrešetan" zbog komadića kapsule koja je zadužena da napuše zračni jastuk. Naime taj generator gasa, njegovo kućište, može biti oštećeno, i

0
0
0
s2smodern

Kia i Hyundai rijetko opozivaju automobile. U odnosu na Toyotu može se reći i nikako. ...

... Evo jednog, opozvat će 1,48 miliona automobila u Kanadi i SAD-u, a razlog je što se kod GDI benzinaca od 2 i 2,4 litra zapremine, može desiti da se tarni ležaji prekomjerno troše. Kažu da je najlakše sve riješiti zamjenom kompletnog motora.

Zamislite sve vam uredno radi, i zovnu vas iz servisa, hajde dođite da vam zamijenimo motor, onako od nas :) I dobijete skoro pa nov automobil. Cirkus! Ovo bih ja nazvao ipak "preventivnim održavanjem"! Konkretno, pošto je ovo ipak najčitaniji bh automobilski medij, imaju radi izrade, problema sa dotokom ulja u klizne ležajeve gdje se spajaju klipnjače i radilica. Radi toga može doći do povećanja temperature i nešto bržim trošenjem ležajeva. I to je to.

Hyundai ima i dodatni problem, a to je se kopče pojasa mogu otkačiti od predzatezača pojaseva.

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE