Početna

Mercedes-Benz G-Class - blokira točak

Od decembra 2017. do aprila 2018. godine Mercedes je model G-klasu pravio sa propustom da sigurnosni prsten na desnoj poluosovini nema nikako ili je pogrešno postavljen. Posljedica greške može biti blokiranje točka, što vodi ka nesreći!

Poslije Volva i Mercedes opoziva vozila, a kod Mercedesa je zbog toga što se zadimio osigurač na starteru motora. Kada se motor ne upali iz prve, svako startvanje podiže temperaturu i, kažu, može doći do požara. Bilo ih je toliko da nije zabilježen niti jedan slučaj povrede, ili smrti. 

Kako god, nakaradni osigurač je ugrađen u milion vozila širom svijeta, a Mercedes će ih zamijeniti o svom trošku. A s obzirom na prirodu, ako neće da upali, samo ne treba divlje nastupiti i "verglati" minut sa mišlju "e upalit ćeš majku ti ...."!

Nasmijao sam se čitajući neke tračerske portale, u vezi sa ovom tematikom. Jednostavno, umjesto da se drže starleta, političara (skoro nema razlike) i svega gdje ne treba pamet, oni se provaljivaju jer ne znaju prevesti razlog opoziva. 

Zanimljivo je da je oko 30 posto opozvanih automobila u SAD-u, a da su u SAD-u se osigurači zadimili 58,8 posto od ukupno zabilježenih slučajeva (51 ukupno). Znači kad se natovare na alnaser ne znaju popustiti.