Početna

OPOZIV: Seat Leon (2014 - 2015)

Seat je opozvao Leon koji je pravljen od 19. septembra 2014. do 6. oktobra 2014. godine. Problem je što putnik može biti "izrešetan" zbog komadića kapsule koja je zadužena da napuše zračni jastuk. Naime taj generator gasa, njegovo kućište, može biti oštećeno, i

0
0
0
s2smodern

Dok Toyota opoziva milione, Volkswagen isto tako i otkupljuje stotine hiljada automobila, ne jer želi, nego jer mora, ....

u moru takvih opoziva imamo čak i opoziv Volva. Doduše smiješan, i odnosi se na mali broj automobila, a on je tačno 5.529 automobila. Za poređenje, Lamborghini koji pravi višestruko manje automobila ima opoziv od 5.900 automobila nedavno. Razlog je "požarna opasnost".

Kod Volva je to vijak, ili šaraf po narodski, koji se nalazi na bočnim zračnim jastucima, a koji mogu dobiti pukotine uslijed hemijske reakcije. Sve se to desi za 48 sati, a ako do tada nije "ispucao", onda je OK. 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE