Početna

Mercedes-Benz G-Class - blokira točak

Od decembra 2017. do aprila 2018. godine Mercedes je model G-klasu pravio sa propustom da sigurnosni prsten na desnoj poluosovini nema nikako ili je pogrešno postavljen. Posljedica greške može biti blokiranje točka, što vodi ka nesreći!

vodonikovih ćelija ili "gorivih ćelija", neće najmanje do 2020. doživjeti serijsku proizvodnju (vjerovatno ni narednih 5 godina). Onda je uslijedio i poziv na telefon, otkud meni to, jer eto oni znaju (oni = AUTOline, tada ovlašteni zastupnik Mercedesa), znaju da će Mercedes početi proizvodnju B-klase na gorive ćelije 2015. godine. Pogledajte ponudu Mercedesa. Ima li B-klase na vodonik? Nema. Osoba koja je zvala, sada predstavlja Mercedes u Dubaiu. Njema pamet je nagrađena, kao što je uobičajno danas. Što si gluplji, više vjeruješ u sebe da možeš biti i hirurg, nebitno je što nemaš pojma šta je bubreg recimo.

Napisao sam da i do 2020. ne vjerujem da će iko (članak je u rubrici TEHNIKA) napraviti više od 10.000 automobila pogonjenih gorivim vodonikovim ćelijama. I NIJE! A 2020. je blizu.

Pokušaj Toyote da uradi nešto na ovom planu, a zove se Mirai mora u servise. Opozivaju sve (2.800 automobila), i to i u SAD-u i u Japanu i u Evropi i u UA Emiratima. Ukoliko uključite tempomat, sistem je podešen tako da na izlazu iz ćelija dođe do napona koji je veći od dozvoljenog. Morat će na servise. Mene fascinira kako ozbiljni ljudi imaju ponašanje neozbiljne djece i dopuštaju sebi nešto što ne nemoguće, nasilu hoće na taj način da grade imidž!

A, da se vratimo teti, koja je bila PR AUTOLinea (Mercedes, Sarajevo). Možda u Dubaiju ima B-klasa na vodonik, pa je zato prihvatila prekomandu dole?

Kada sam objavio i da neće AUTOLine ostati zastupnik Mercedesa, nije zvala, ali je pisala kako je to nebulozno, kako oni ništa ne znaju bla bla bla. E takvi napreduju, pa dobro razmislite.