Početna

Najbrži SUV na svijetu bit će ....

Lister, tunerska kuća, ima namjeru od Jaguarovog F-Pace SVR modela načiniti najbrži SUV na planeti. Kako? Iz 5,0 litara velikih cilindara V8 motora izvući će oko 680 KS, a to će biti dovoljno za, kažu, 306 km/h. Namjeravaju napraviti 250 takvih automobila. Tačnije, ...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

... se može pohvaliti servisna podrška, niti .... ma lakše mi je imati Bentleya kada su te neke stvari u pitanju. Dokazivo!

Na hrvatskom portalu dnevnik.hr našao sam zanimljivu priču o opozivima kod Forda, a sve u svjetlu posljednjeg, pa evo prvo uvod, a za cijeli članak imate link na kraju:


Opoziv je u tri naleta povukao sa sobom čak 600,000 vozila. Prvi i najmrskiji uključuje povlačenje 8,026 primjeraka Mustanga GT350 i GT350R. Kao glavni razlog povlačenja navode da crijevo od sklopa hladnjaka za motorno ulje može imati nedovoljno nabora što bi moglo dovesti do odvajanja crijeva te u konačnici curenja ulja. Ovo može dovesti do kvara motora, a u ekstremnim slučajevima može povećati rizik od požara.

Proizvođač dosad nije imao slučaj bilo kakve nezgode ili ozljeda povezanih s ovim problemom.Navedeni Mustang modeli će se vratiti lokalnim salonima, a rađeni su u Flat Rock pogonu od 24. veljače 2015. do 30. kolovoza 2016. godine. Uključuju 6,523 primjerka u SAD-u, 957 u Kanadi, 346 u Meksiku te njih 59 u federalnim teritorijima.

Drugi opoziv je ujedno i najveći. Pokriva čak 411,663 primjerka Ford Escape modela koji su se proizvodili između 2010. i 2012. godine te Mercury Marinera iz razdoblja 2010. i 2011. godine. Ovdje je glavni razlog opoziva potencijalno curenje goriva zbog pogrešnog rada modula za isporuku goriva. Ford također nije dobio nikakva izvješća o nesrećama ili ozljedama vezanih za ovaj kvar te navodi da će trgovci besplatno zamijeniti neispravne dijelove.

... ostatak na: http://automobili.dnevnik.hr/novosti/opoziv/ford-prica-o-povlacenjima-modela 

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE