Početna

Najbrži SUV na svijetu bit će ....

Lister, tunerska kuća, ima namjeru od Jaguarovog F-Pace SVR modela načiniti najbrži SUV na planeti. Kako? Iz 5,0 litara velikih cilindara V8 motora izvući će oko 680 KS, a to će biti dovoljno za, kažu, 306 km/h. Namjeravaju napraviti 250 takvih automobila. Tačnije, ...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Nova E-klasa Mercedesa dostupna je u Bosni i Hercegovini, a u SAD-u je vlasnici moraju vratiti u servise. Razlog je opoziv jer se automobil može ugasiti "pritiskanjem zadnjeg sjedišta" (model E300). Opoziv uključuje modele E300 i E300 4MATIC. Razlog ovog, ne bih rekao kvara, rekao bih greške kod sklapanja ili konstruktivne greške jeste putanja kablova za pumpu goriva u rezervoaru, a oni idu tako da ih zadnja sjedišta, tačnije pritisak na njih, može onesposobiti. Zaista nevjerovatno.

Nije ovo neki problem, no kada kupite novi Mercedes, i neko vas zove da ga vratite na servis radi ovoga, pitate ste jeste li dobro uradili. 

U BMW-u se, vjerujem, valjaju od smijeha! U Mercedesu su ovaj problem otkrili mjesec dana nakon početka prodaje.

AutoMotoSvijet ima više fanova na Facebook profilu od svih ostalih automobilskih medija u Bosni i Hercegovini zajedno .... preko preko 90.000!

Pridružite se i Vi! ..........................  KLIKNI OVDJE