Službeno
fShare
7
Pin It

Isetta je svojevremeno spasila BMW od propasti. Napisat će se nekad nešto o tome ovdje. Ovi klasični automobili su i danas vrijedni. Isetta će se modernizovati zahvaljujući Micro Mobility Systems Ltd kompaniji, koju vode braća Oliver i Merlin Ouboter,

i vratiti na ulice kao električni automobilčić, za kojim se se svi okretati!

Naime, u pomenutoj firmi su proveli istraživanje, i došli do zaključka kako je prosječni automobil zauzet sa 1,2 osobe i kako svakodnevno prelazi 35 kilometara. Nakon razmišljanja, gledanja unazad, vidjeli su da bi Isetta bila idealna kao praktično prevozno sredstvo, pa su odlučili osavremeniti taj oblik i ponuditi najmoderniji pogonski sistem. Automobilčić su nazvali Microlino. U proizvodnju ide do kraja ove (2018.) godine, a planiraju praviti svega 5.000 automobila godišnje. Već imaju 6.500 narudžbi.

Pokreće ga motor snage 20-ak KS, a baterije koje isporučuju energiju mogu imati energetski kapacitet od 8 ili 14,4 kWh. Najveća brzina je 90 km/h. Ubrzanje iz starta do 50 km/h je pet sekundi. 

Pravit će se u osam boja, a automobil dug oko 2,5 metra će se prodavati po cijeni od 12.000 eura. 

Zamalo da se zaboravi i najvažnije, a to je autonomija sa jednim punjenjem baterija. Ona je 125 sa manjim kapacitetom baterija ili 200 kilometara sa većim. Pune se na kućnoj niskonaponskoj mreži, a punjenje traje od 4 sata na najsporiji i najobičniji način. A ako se koristi drugi priključak to se može svesti na svega jedan sat. 

Prtljažnik Microlina je kapaciteta 300 litara (Golf ima prtljažnik od 380 litara)!

Za više informacija evo njihova službena web-prezentacija: kliknite ovdje.