Službeno
fShare
13
Pin It

Ford je licencirao kompaniju iz Oklahome, a zove se Classic Recreations da pravi njihove najlegendarnije automobile, uz korištenje novih tehnologija. Radi se o modelima 1969-1970 BOSS 302, 1969-1970 BOSS 429 i 1969-1970 Mach 1 Mustangs.

Koristit će postojeće šasije i pogone, spojene sa dijelovima koje for licencirao za proces reprodukcije. Automobili će imati izgled kao legendarni automobili nabrojani gore, ali i moderne komponente koje će učiniti da se ovi automobili voze i bolje od originala. Jest original original, samo ruku na srce, mnogi bi od nas htjeli mnoge te stare automobile sa današnjim nekim motorima, mjenjačima,... 

Napisao sam nedavno ovdje da će takve stvari postati trend, ali ići će se i korak dalje, imat ćete retro-look i električni pogon. Zašto ne? Kome danas trebaju koeficijenti otpora zraka 0,20 kada svi uglavnom vozimo do posla i nazad. Bio koeficijent zraka na toj ruti 0,19 ili 0,39 uštedjet će se fildžan goriva u 300 godina vožnje. Ili moderno, uštedjet će se 1 Wh za toliko vremena na toj relaciji. Čemu žrtvovati izgled i uživanje posjedovanja automobila koji tako izgleda. 

Svaki automobil će biti sastavljen na osnovu želja kupca, koristeći originalnu karoseriju, a moći će dobiti i novu u retro izgledu licenciranu od Forda kao autentičnu. Uz sve to dobiju moderne motore, moderno upravljanje motorima. 

Onaj gore navedeni mode, BOSS 429 je jako rijedak, i to toliko da vlasnici koji ga posjeduju i ne žele da ga voze. Previše je vrijedan. E sada će moći voziti automobil koji tako izgleda, i ne samo oni. 


Više o svemu možete naći ovdje:  Classic Creations website.